Før helgen skrev jeg om hvordan Kvinnefronten, som har «Kamp mot all kvinneundertrykking» som slagord, tydeligvis ikke regner transkvinner som kvinner når de inviterte den åpent transfobiske og mannshatende journalisten Julie Bindel til å snakke på sin festival for «feministisk frigjøring», og dermed opphøyer henne til en autoritet ved å gi henne en plattform. Jeg har allerede skrevet hvor forbanna jeg er over at Kvinnefronten spytter på meg, og jeg trodde derfor jeg hadde snakket ferdig. Men måten Kvinnefronten har reagert på kritikken vår tar raseriet mitt til et nytt nivå, uten at de ser ut til å skjønne hvorfor.

Så derfor, kjære Kvinnefronten, skal jeg legge det i frem i klartekst. Dette er grunnen til at vi er forbanna!

Vi er forbanna for at dere indirekte ekskluderer oss fra kvinnebegrepet ved å gi en person som har kommet med flere nedsettende og hetsende uttalelser og artikler mot oss transpersoner, en person som åpenlyst fremmer hat mot oss, en talerstol på en festival for kvinnefrigjøring, og at dere prøver å dysse det ned ved å si at hun ba om unnskyldning en gang i 2004, som om denne unnskyldningen har tilbakevirkende effekt og derfor gjelder for alt hun har sagt og gjort etter 2004 også.

Vi er forbanna for at dere ikke skjønner hvorfor hennes tilstedeværelse gjør oss utrygge, for hun skulle jo ikke snakke om transproblematikk, men om prostitusjon. Uten å se at det blir litt som å invitere Hitler til en vegetarmesse og ikke skjønne hvorfor de jødiske vegetarianerne føler seg utrygge der, for han skal jo bare snakke om sine erfaringer som vegetarianer, ikke om holocaust. Og slutt nå for all del å syte, han har jo forlengst bedt om unnskyldning for Ølkjellerkuppet i 1923.

Vi er forbanna for at medlemmer av Kvinnefronten dagen før festivalen, som selvsagt passer på å si at de kun representerer seg selv, skriver meldinger på facebookveggen til min bloggkollega ComingOutChristine, hvor de prøver å frikjenne seg selv ved å gi oss skylden for å forsøke å skade Kvinnefronten og å splitte feministbevegelsen når vi åpent sier i fra om hvor utrygge og lite velkomne deres handlinger får oss til å føle oss.

Vi er forbanna for at medlemmer av Kvinnefronten forsøker å bortforklare det hele ved å påpeke at andre skeive arrangementer har sluppet til mennesker med klare rasistiske holdninger, en retorikk jeg sliter veldig med å forstå. Som om det at Sofie har stjålet en sjokolade rettferdiggjør at du stjeler en pakke tyggis, særlig når den som kommer med anklagene mot deg ikke har noe som helst med Sofie å gjøre.

Vi er forbanna for at en transkvinne som ComingOutChristine føler seg utrygg og alene på deres «Frigjøringsfestival», selv om dere på forhånd har sagt at hatefulle og diskriminerende utsagn ikke er velkomne. Og som bare føler seg mer og mer utrygg etter hvert som transfobiske bemerkninger utover i arrangementet får applaus fra tilhørerne. På en «frigjøringsfestival». Tygg litt på den.

Men mest av alt er vi forbanna for at dere i Kvinnefronten ikke evner å ta til dere kritikk, men bare forsøker å feie det under teppet. Dere nekter å innse hvor ekskluderende dere fremstår nå, at dere har dritt dere ut, og at dere ved å nekte for dette og forsøker å flytte fokus bort ved hjelp av usaklige argumenter og til og med legge skylden på oss for at dere fremstår som ekskluderende, fortsetter å drite dere ut – til det punktet at dritten har begynt å renne nedover buksebena deres! Men fortsatt står dere på deres, og påstår at dere ikke er transfobiske, for det er i følge dere ingenting transfobisk med å spenne ben på oss og få oss til å føle oss utrygge på en festival som handler om frihet, likestilling og likeverd, ved å invitere en som åpent hetser og sprer hat mot oss!

Jeg bruker å si at man er ikke dum selv om man har gjort noe dumt – bare hvis man ikke skjønner selv hvor dumt det er. Så det er fortsatt ikke for sent, Kvinnefronten. Dere har fortsatt muligheten til å legge dere flate. Be oss om unnskyldning og si at dette nok ikke var spesielt gjennomtenkt. Det er det eneste som kan redde dere nå, og få oss til å føle oss det minste inkludert og akseptert som kvinner.

Men inntil dere gjør det, så kan dere nekte så mye dere vil for det, men dere er fortsatt transfobiske. For som så mange har fortalt meg de siste dagene, så er det ikke så nøye hva man kaller seg, det er hva man gjør som betyr noe. Og deres oppførsel mot oss både før og etter festivalen har fremstått som svært fiendtlige mot oss. Jeg beklager at jeg måtte spille ut Hitlerkortet, men så treffende er faktisk sammenligningen.

Så kjære Kvinnefronten – DERFOR er vi forbanna!

PS! Les mer om selve arrangementet hos ComingOutChristine som tross frykten klarte å møte opp. Ikke akkurat hyggelig lesning, og i alle fall ikke til Kvinnefrontens fordel…

PPS! Jeg har sett at Kvinnefronten skal ha et åpent møte i Trondheim i midten av november, hvor det blant annet skal diskuteres mulighetene for opprettelse av et lokallag i hjembyen min. Jeg ser på facebook at et par av mine venninner står oppført som «attending». Jeg har ikke tenkt å gjøre noe som helst for å stoppe dere fra å dra, for vi lever i et fritt land. Men la meg likevel få benytte muligheten til å si hvor dypt skuffet jeg er over dere!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #lgbt #lhbt #skeiv #kjønn #kjønnsroller #feminisme #likestilling #likeverd #kvinnefronten #diskriminering #juliebindel #jøss #ENDAetpolitiskinnleggframeg ? #jegmåvisstværeskikkeligpissed