Så klarte jeg faktisk det jeg satte ut for å gjøre. Jeg har aldri turt å gå ut i jenteklær før, mest fordi jeg var redd for å bli gjenkjent, men også på grunn av angsten for å bli stirret på og høre folk hviske bak ryggen min. Det var derfor jeg dro til London. Ikke bare er det en by som jeg har hatt lyst til å besøke lenge, men jeg kjenner heller ingen der. Jeg fikk med meg bestevenninna mi, Ida, for å ha litt psykisk støtte så jeg slapp å gjøre alt helt alene. Jeg tror ikke jeg hadde klart dette uten hennes hjelp.

For greide det, det gjorde jeg. Etter en litt trøblete start den første dagen, hvor jeg knapt turte å gå rundt i kvartalene rundt hotellet, så forlot jeg ikke hotellet i noe annet enn jenteklær de neste dagene. Overalt hvor vi gikk, så ble vi møtt med smilende hilsener når vi kom inn i butikker og restauranter. «Good morning, ladies» og «Are you girls ready to order?» ble vanlig for meg å høre. Selv når jeg snakket tilbake med min mørke mannstemme. Jeg tenkte til slutt ikke over det engang. Londonturen ble på en måte som en drøm.


Men så var det på tide å våkne opp tydeligvis. Prinsessa var i ferd med å bli et gresskar igjen.

Tirsdag morgen skulle vi reise hjem, og da kjente jeg det. Hvor merkelig det var å ikke gjennomføre morgenritualet med sminke, som jeg nå var blitt vant til, og det å ta seg gutteklær føltes også rart. Ikke ubehagelig, men rart. Jeg hadde lyst til å fortsette nå som jeg var inne i en så fin flyt. Jeg ville ikke tilbake til livet som gutt, hvor alle ser og omtaler meg som gutt, og hvor bosituasjonen min i et kollektiv gjør at jeg ikke kan kle meg som den jenta jeg ønsker å være. Eventyret fikk på en måte en veldig brå slutt.

Likevel, jeg har vokst veldig på denne turen. Jeg er ikke den samme som jeg var da jeg reiste for over en uke siden. Jeg har sett at jeg klarer å gå som meg selv ute blant folk, i alle fall i utlandet. Det i seg selv et stort steg på veien ut av skapet.

Spørsmålet nå er, når er lille Trondheim klar for meg?

——-

Dagsrapporter (med outfits for dem som bryr seg om sånt):
London dag 1: Jeg har debutert som jente utendørs!
London dag 2: Camden market, ny kjole og fish & chips
London dag 3: Oxford Street på en lørdag
London dag 4: Sea Life og Oxford Street… igjen
London dag 5: Døde dinosaurer, Hamley’s og Oxford Street for tredje gang.