Tidligere i dag fikk jeg som avtalt tilsendt førsteutkastet til det første intervjuet jeg noen gang har gjort om bloggen for gjennomlesning. Mye tyder altså på at det blir publisert i morgen, og jeg er litt usikker på om jeg kommer til å få sove i natt. Jeg har jo tilbragt nok tid i nettavisenes kommentarfelt tidligere til å vite at det er stedet å titte om du betviler evolusjonsteorien og at mennesket stammer fra apene.

Kommentarfelt har liksom en egen evne til å tiltrekke seg og få de minst siviliserte primatene som noen gang har gått på to ben samlet på et sted, hvor de langer ut i negative ordelag om artikkelens hovedperson, uansett om denne har dyrket verdens største rosin eller vunnet nobelprisen i kjemi ved å spleise tomater og papegøyer. Her skal de ned for telling, uansett hvem de er, fordi de våger å blottlegge ansiktene sine i offentligheten! Og nå skal det altså publiseres en artikkel om meg, hun som blogger anonymt om sin transkjønnethet fordi hun ikke har turt å stå frem ennå.

Jeg tror ikke jeg har hatt rent undertøy siden fredag.

En venninne foreslo riktignok at jeg kunne få noen andre til å gå gjennom kommentarfeltet for meg, og la vedkommende plukke bort de negative kommentarene og videresende de hyggelige til meg. Hjelp, tenkte jeg da, er det dit jeg har kommet? Er jeg i ferd med å bli en av de bloggerne som bygger seg et safespace hvor man kun hører gjenklangen av egen stemme og dermed blåser opp et ego så digert at jeg må leie Abrahallen på Malvik for å få plass til det? Det er ikke en sånn blogger jeg har lyst til å være.

Så bring it on, sier jeg bare. La oss se hva nettrollene klarer å lire av seg av spydigheter før de må tilbake til buret sitt i Kristiansand. Uansett hva det er, så vil de ikke klare å utkonkurrere meg i fantasi og fargerike tilsvar. Men jeg vil gjerne se dem prøve. Jeg er klar!

…tror jeg da!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #blogg #hverdag #netthets #nettroll #media #utfordring #depresjon #angst #psykisk #helse #tanker #filosofering #menstoltoveråhatattetnyttsteg