For litt siden skrev jeg at jeg var blitt kontaktet av et produksjonselskap som var i ferd med å lage en ny dokumentarserie på oppdrag for TV2, og at de etter å ha kommet over bloggen min om mitt hemmelige liv som transkjønnet, ønsket å få med meg på dette prosjektet. Etter lang betenkningstid har jeg nå bestemt meg for å nok en gang takke nei til en sjanse til å bli bloggkjendis.

Det var vel kanskje ikke noen bombe at jeg valgte å si nei, med tanke på at jeg for kort tid siden også takket nei da en av riksavisene ønsket å følge meg og min utvikling på veien ut av skapet i månedlige reportasjer i sitt helgebilag. Likevel ønsket jeg også denne gangen å tenke nøye gjennom det før jeg svarte, for det er jo en viss forskjell på å opptre i en avisreportasje månedlig samtidig som utviklingen det skrives om finner sted, mot å delta i en TV-dokumentar som kanskje ikke kommer på skjermen før til neste år en gang. For alt jeg vet er jeg kanskje ute og åpen om min transkjønnethet når vi kommer så langt.

Det finnes jo mange gode argumenter for å stille opp på noe sånt, sånn som at det vil bli lettere for de som kommer etter meg og at vi får litt flere stemmer i transdebatten slik at den blir mer helhetlig. Men ingen av disse argumentene handler egentlig om meg og hva jeg vil. For jeg har aldri ønsket å være noe forbilde eller gallionsfigur, og jeg synes allerede jeg eksponerer meg selv nok gjennom denne bloggen. Selv om jeg som alle andre mener at transproblematikk trenger å bli mer synlig, så er det også minst like viktig for meg å kunne være usynlig og forsvinne i mengden som en hvilken som helst annen jente.

Derfor ble det nei denne gangen også. Selv om jeg som sagt har en følelse av at det vil bli noe medieoppmerksomhet likevel den dagen jeg faktisk står frem. Men det er noe jeg ikke ønsker å forholde meg til før det blir nødvendig å gjøre det. For enn så lenge er jeg fornøyd med å være den anonyme transbloggeren Emilie. Jeg trenger ikke mer oppmerksomhet enn det bloggen gir meg, og av og til kan det også bli litt mye.

Men hvem vet hva fremtiden vil bringe?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #utfordring #angst #depresjon #psykisk #helse #psykologi #media #tv #tv2 #publisitet #detholdermedsophieelise #verdentrengerikkemegitillegg