Før tirsdag denne uken hadde jeg en blogg med en liten, men trofast gruppe lesere. Så skrev jeg et innlegget «Da jeg oppdaget at jeg var jente» som VG ønsket å fronte på forsiden av sin nettutgave. Over natten var jeg på den delen av topplista som alltid er synlig fra forsiden av blogg.no. Det tok ikke lang tid før tilbudene begynte å komme.

Skjermdump fra vg.no tirsdag ettermiddag. Dette har sørget for en god topplisteplassering for meg tre dager på rad nå.

For i e-posten min, som vanligvis kun fylles med reklame og mailer fra en fyr i Burkina Faso som vil gi meg en million dollar om jeg hjelper ham med en større pengetransaksjon, kom det plutselig inn mailer fra aktører som ville sponse meg og bloggen min. De ville sende meg produkter og pengebeløp mot at jeg skrev innlegg om dem. I tillegg fikk jeg en mail fra castingansvarlig i Rakett TV som vurderte meg som deltaker i sesong to av «Oljebarna» på VGTV etter å ha lest historien min. Og jeg tenkte, dette er jo sånt som man bare hører om. Dette er jo sånt som bare skjer med de mest populære bloggerne. Dette er jo hverdagen til en toppblogger!

…og så takket jeg nei til alt sammen.


Oh no, she didn’t…!

Grunnen til dette er like enkel som den er komplisert. Fordi jeg ikke er åpen om min situasjon som jente i guttekropp, har jeg valgt å blogge anonymt. Det gjør at jeg selvsagt er veldig forsiktig med å dele ut navn og kontaktinformasjon. Særlig når det bare gjelder kortsiktige avtaler, om et produkt jeg ikke aner om jeg kan stå for eller ikke, som kommer på et tidspunkt hvor jeg slett ikke er sikker på at bloggen min kommer til å holde seg på øvre del av topplisten, snarere tvert i mot. Jeg setter eget privatliv høyere, og vil ikke risikere at identiteten min kommer ut før jeg selv er klar for å stå frem. Av samme grunn sa jeg nei til Oljebarna. Det blir ikke riktig å la et kamerateam følge meg rundt omkring når ikke engang de på jobben vet at jeg innerst inne skulle ønske jeg var født som jente.


Så får vi se da hvilke tanker jeg har omkring sponsing og slikt den dagen jeg blir klar for å kaste den etter hvert så ikoniske masken min, selv om mitt topplisteeventyr for denne gang sannsynligvis er over i løpet av noen dager, når VG tar bort linken til bloggen min i løpet av ettermiddagen i dag, fredag. Men jeg må innrømme at det føles litt merkelig, at her får jeg slengt rett i fanget alt det nesten alle som begynner å blogge drømmer om.

Og så sier jeg nei takk…

Var det dumt av meg?

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #angst #depresjon #psykisk #helse #hverdag #blogg #utfordring #sponsing #reklame #reklameinnlegg #oljebarna