Den ene personen etter den andre har i helgen sendt meg en link. Linken er til en artikkel om Emma på 13 som, akkurat som meg, er født som gutt, men føler seg som jente. «Se her! Dette må du skrive om!» sier de. Og ja, de har helt rett, dette er noe jeg burde skrive om.

Men hva?

For jeg kjenner ikke Emma. Ikke kan jeg si noe om hvordan det føles for henne, for selv om vi begge er født med feil kjønn, så har vi ganske forskjellige historier å fortelle. Emma har følt hele livet at hun egentlig er jente, og er åpen om det allerede i en alder av tretten år. Dette imponerer meg, for jeg var på samme alder som Emma er nå da jeg plutselig oppdaget at jeg følte meg som jente, og det tok meg tre år før jeg turte å innrømme det for meg selv og fortelle det til noen utvalgte venninner. Jeg er fortsatt ikke åpen om det, og lever fortsatt som jente bare på deltid. Det er først det siste året jeg har begynt å våge meg ut på kortere turer i nabolaget som jente, og en eventuell kjønnskorrigerende operasjon er noe som ligger langt frem i tid, selv om dette er noe jeg jevnlig snakker med psykologen min om.

Jeg kjenner rett og slett ikke historien hennes godt nok til å kunne dedikere et innlegg til den. Den eneste historien jeg kjenner godt nok til å kunne dele i denne sammenhengen, er min egen fortelling om hvordan det er å være deltidsjente i skjul. Det gir kanskje et litt endimensjonalt bilde av det å være transkjønnet, men det føler jeg også at jeg har vært klar på siden starten for to år og 400 innlegg siden, at denne bloggen ikke gir noe fasitsvar på hvordan det er å være født med feil kjønn. Jeg forteller bare hvordan det er for meg, for det er bare den historien jeg kan.

Men da er jo det fine at TV2 nå dedikerer en egen serie til slike historier, hvor andre som er født med feil kjønn kan dele hvordan det er og har vært for dem. Første episode vises i kveld, og jeg oppfordrer alle som har fulgt denne bloggen, uavhengig om det er bare sporadisk eller fast, til å skru på TV2 klokken 21:40, for å få et mer helhetlig bilde av hvordan det er.

Så skal jeg fortsette å dele hvordan det er å være meg i denne bloggen. Hvis noen fortsatt er interesserte etter dette.

«Født i feil kropp», TV2 mandag 18. august, klokken 21:40

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #angst #depresjon #psykisk #helse #hverdag #Trondheim #utfordring