Hjemme hos foreldrene mine henger det portretter av meg og søsteren min, tatt hos skolefotografen.

Det er åtte bilder i alt, fire av hver av oss, og de dokumenterer hvordan vi begge vokste fra det første bildet tatt 1. klasse, via 7. og 10. klasse, til det siste hvor vi poserer med rød russelue. Men mens søsteren min sine bilder klart viser en jente, forestiller bildene av meg en gutt. Det vil de alltid komme til å vise. Selv om jeg står frem som transkjønnet i morgen og endrer folks oppfatning av meg ved begynne å leve livet mitt som den jenta jeg føler meg som, så vil ikke bildene endre seg.

Bildene vil fortsette å vise en gutt.

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har gått forbi den veggen og tenkt at jeg skulle ønske at jeg i portrettene mine også kunne se en liten jente gradvis utvikle seg til å bli en ung kvinne.

Likevel, om jeg hadde hatt muligheten til å gå tilbake og leve livet mitt på nytt som jente. Hadde jeg villet gjøre det? For det som har formet meg som menneske, uavhengig av hvilket biologisk kjønn jeg har, er jo alt det jeg har opplevd. Hadde jeg vært født som jente hadde jeg sannsynligvis hatt andre venner i oppveksten, blitt påvirket av andre impulser og kanskje utviklet andre interesser, og dermed kommet ut som en helt annen person i den andre enden. Sannsynligvis hadde du som leser dette aldri fått muligheten til å bli kjent med meg heller. Det er jo ikke sikkert jeg hadde begynt å blogge.

Uansett vil dette aldri bli noe mer enn et tankeeksperiment. For alt dette ligger i fortiden, og fortiden er det ikke mulig å gjøre noe med. Aldri. Men jeg kan gjøre noe med fremtiden, og sørge for at jeg i alle fall da får leve som den jeg føler jeg burde være.

For når alt kommer til alt så viser jo heller ikke bildene av søsteren min hvem hun er nå. De viser hvem hun var.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #utvikling #evolusjon #tanker #filosofi #whatmighthavebeen