I sommer lanserte Kvinneguiden.no og United Influencers Sunn Fornuft-plakaten for å gi bloggere en rettesnor i kampen mot spiseforstyrrelser og det uoppnåelige kroppsidealet. Mandag 28. november skal Sunn Fornuft-prisen for første gang deles ut, og jeg er nominert i kategorien Beste innlegg for innlegget «Bikinikroppen på 1-2-3» som jeg skrev og publiserte i juni i år.

Men for å vinne er jeg avhengig av at du som leser stemmer på meg!

Innlegget mitt om hvordan du enkelt oppnår bikinikroppen fikk også en del oppmerksomhet da det var nytt, og fikk omtale i både Adresseavisen og Stavanger Aftenblads nettmagasiner trd.by og byas.no.

Da Sunn Fornuft-plakaten ble lansert i juli, var jeg rask til å signere den fordi det føltes naturlig å gjøre det når jeg hadde fulgt mer eller mindre alle punktene ubevisst allerede. Det passet jo bra med bloggens filosofi om at jeg skal vise alle jenter der ute at når jeg med mitt utgangspunkt kan se bra ut som jente, så kan de også det, da jeg er den av oss som er født med pikk.

Et av de viktigste innleggene jeg har skrevet i denne sammenhengen, skrev jeg omtrent en måned før Sunn Fornuft-plakaten ble lansert. Dette het «Bikinikroppen på 1-2-3«, og var skrevet like mye for å pushe egne grenser på veien ut av skapet som transkjønnet som det var ment som en inspirasjon for dem som kanskje sliter med selvbildet.

Det er dette innlegget jeg nå er nominert for, og om jeg skal plukke ut et enkelt innlegg fra det siste året som hadde fortjent en nominasjon, så føles det riktig at det er dette. For ikke bare har det et viktig budskap. Det var også et innlegg jeg jobbet mye med for at det skulle fungere. Selv om jeg tilsynelatende bare har kledd av meg foran kamera.

Fordi teksten i seg selv er ganske enkel, var jeg avhengig av gode bilder for å bære innlegget, og det var mye som skulle klaffe for at jeg skulle få tatt dem. Det måtte skje på en dag med pent vær, hvor jeg selv hadde fri fra jobben samtidig som jeg fikk tak i en fotograf som hadde tid til å bli med meg til stranda. Det var særlig det siste punktet som viste seg å bli vanskelig, og innlegget ble også utsatt en uke fordi hun som opprinnelig skulle hjelpe meg med bildene avlyste bare timer før.

Flere jeg hadde avslørt ideen for mente at jeg kunne jo bare ta bildene med selvutløser hjemme i stua, men jeg føler ikke innlegget hadde fungert i den konteksten. Da hadde jeg bare vært enda en blogger som hadde kastet klærne foran kamera, men hvis bildene tydelig viste meg på stranda, i en setting hvor det er helt naturlig å se bikinikledde jenter, ville bildene fortelle noe helt annet. Derfor var det så viktig å finne en fotograf.

Omsider fikk jeg tak i Lisa som hadde tid en dag uken etter at den opprinnelige photoshooten skulle ha funnet sted, og værgudene var også på vår side denne dagen, så da vi forlot Djupvika på Lade utenfor Trondheim denne junidagen, hadde Lisa fylt minnekortet på kameraet mitt med hele 180 bilder. Jeg fikk med andre ord et luksusproblem da jeg skulle velge ut bilder til innlegget mitt, og derfor sier jeg like godt at dersom jeg skulle vinne, så er ikke denne prisen bare min. Den er også Lisa sin.

Men for at det skal skje trenger jeg din hjelp. Derfor vil jeg at du skal klikke deg inn på Kvinneguiden.nos sider, scrolle litt ned i artikkelen og stemme på meg og mitt innlegg. I samme slengen vil jeg at du skal tilgi dem for å ha valgt en litt tungvindt publiseringsløsning som i beste fall er håpløs på mobil, men det er også første gang de arrangerer dette.

Avstemningen er åpen til 23. november, så det er bare å stemme i vei!

…og lik gjerne facebooksiden min i samme slengen…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #kropp #utseende #skjønnhet #beauty #spiseforstyrrelser #helse #blogg #pris #dethaddebetyddsåmyeformegåvinne #heltpåsant