Jeg har lenge ment at jeg bor i verdens beste by. Ok, kanskje Norges beste by i alle fall. Men sannelig skulle det ikke vise seg at Trondheim hadde flere sider enn dem jeg som innfødt visste om, og den kunnskapen kan jeg takke blogg.no for å tilegnet meg.

For selv om blogg.no ofte frustrerer meg med lite kundevennlige løsninger, er jeg veldig fornøyd med samarbeidsavtalen de fikk i stand med YAY Images for en tid tilbake. Plutselig ble jobben med å finne illustrasjonsbilder til innleggene mine noe enklere. Vel, ikke mye enklere for arkivene deres er så rikholdige og fulle av stockphotos som er fullstendig ubrukelige og som jeg må lete mellom for å finne noe jeg faktisk kan bruke uten at det ser alt for stockphoto ut. Meningen med bilder er jo at de skal bryte opp en tekst og tilføre litt mer liv til den. Det går ikke hvis bildene blir alt for oppstilte.

Men det var under en slik leterunde til et innlegg for en liten stund siden, da jeg brukte «fairytale» som søkeord, at jeg gjorde denne noe besynderlige oppdagelsen. For hva er det da som åpenbarer seg med beskrivelsen «silhouette of fairytale town on night sky in the bright of the moon»?

fairytale townRettighetene til dette surrealistiske bildet tilhører: ssuaphoto / yayimages.com

Sannelig er det ikke… det er jo bryggene langs Nidelva? Selv om du må innta ganske rike mengder fleinsopp for å oppnå den lyssettingen som oppleves i dette bildet, så er det unektelig et bilde i hjembyen min. Og med den beskrivelsen…

Da må det jo bety at Trondheim virkelig er en eventyrby? Om ikke annet hadde det forklart alle orkene og gnomene som kryper frem etter mørkets frembrudd i helgene og flokker seg rundt byens mange vannhull og sjenkesteder.

Bilde jeg tok i april av Nidelva sett sørover fra Bakke bru. Bryggene avbildet i bildet fra Yay images er til høyre i bildet.

Uansett hva man velger å tolke ut i fra dette er det gøy at noen har valgt å bruke motiver fra min hjemby til sin fremstilling av en eventyrby. Men at fotografen har tatt med betongkonstruksjonen som huser et gammelt parkeringshus på sin fremstilling er for meg noe uforståelig. Vel vel, et sted skal vel Askepott parkere gresskaret sitt også, regner jeg med…

#blogg #foto #Trondheim #eventyr #fairytale #blogg.no #yay #yayimages #fleinsopp