Det er en ting som er veldig fint med å ha jentekjæreste. Ikke det at jeg noen gang har hatt guttekjæreste, og derfor vet jeg ikke om det er noe som helst hold i teorien jeg nå er i ferd med å presentere. Men når en gutt kanskje ville sagt noe sånt som at jeg jo nettopp kjøpte en ganske dyr kjole i London for to måneder siden, og som jeg i ettertid bare har brukt en gang, på bursdagen min, så var det veldig lett å overbevise jenta mi om at jeg trenger ny kjole til jul. Selvsagt trenger du det, sa hun bare. For sånn er det å være jente, og hun har tross alt nettopp kjøpt ny kjole til seg selv med julehøytiden i tankene også.

At jeg er transkjønnet, og ikke møter særlig forståelse fra familien for at jeg ønsker å være jente, og derfor må markere julaften i dressen jeg hater, det er visst irrelevant. Til jul skal man ha ny kjole. Og når kjæresten min er så bastant på dette tør jeg heller ikke motsi henne, så da har vi visst på en eller annen bisarr måte overtalt hverandre til at jeg må skaffe meg ny kjole til jul?

Ikke skjønner jeg hvordan det gikk til… nå vel…

I går skrev jeg at jeg hadde tenkt å se etter noe passende hos Nelly siden jeg jo har fått en rabattkode der, men et datakrasj satte stopper for dette, som jeg skrev i går. Men som en kommentar til dette innlegget ble jeg anbefalt å titte innom kjoledamen.no. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Jeg har jo vært der før og sett og de hadde da mye fint. Så jeg kunne vel plukke ut et par favoritter derifra og poste i bloggen i et såkalt wants-innlegg.

Men det ble ikke nødvendig… for plutselig fant jeg en som jeg forelsket meg skikkelig i…


Foto: Kjoledamen.no – Se kjolen her.

For seriøst, hvis du har sett deg litt rundt på denne siden, vil du fort oppdage at jeg er litt i overkant fascinert av fargen lilla. I tillegg elsker jeg snittet på 50-tallskjoler, og vet at disse passer bra på kroppen min. Utringningen er også av den typen jeg søker. Så jeg er kort og godt forelsket. Det er ikke noe poeng for meg å vise frem noen andre alternativer, i alle fall ikke i dag.

Det eneste som stopper meg litt er prisen. 799 kroner. Det er litt mye med det budsjettet jeg lever på for tiden, mellom jobber som jeg er. Men jeg viste den til kjæresten min nå, og hun sa at hun hadde veldig lyst til å se meg i den. Så jeg skal i det minste vurdere det.

Hva synes du?

#transkjønnet #transkjønnethet #shopping #mote #lilla #julekjole #merkelighvordanmankanputtejuleforanalt #juleblogginnlegg #julejul