I går kunne jeg fortelle at jeg har en ny utfordring på vei, og at denne vil ha stor betydning for min videre utvikling på veien ut av skapet som transkjønnet og livet som jente på heltid. Likevel ligger denne et stykke frem i tid, og jeg kan ikke sitte stille i mellomtiden heller. Her trengs et nytt eventyr med nye utfordringer og det trengs nå.

Men hva gjør man når du av økonomiske grunner tilbringer sommeren hjemme mens alle vennene dine er på ferie?

Dette bildet ble tatt for noen uker siden. Fotografen har siden flyttet 🙁

For selv om jeg vet at jeg egentlig trenger å utfordre meg selv og gå ut i jenteuttrykk så ofte som mulig for at jeg skal bli tryggere på meg selv som jente, så er det egentlig ikke særlig moro når jeg går ut alene uten å ha noe mål med det annet enn å gå ut.

Hadde jeg i det minste skullet treffe noen hadde det hjulpet mye, og det hadde også vært lettere å skrive om progresjonen min også fordi jeg hadde hatt noen til å hjelpe meg med å ta bilder til å dokumentere antrekket mitt og at jeg nok en gang klarte det. For hvor moro er det egentlig å lese tre uinspirerte linjer om at jeg gikk en runde på Trondheim Torg og nedover Nordre gate, når jeg ikke engang kan løfte teksten med noen poseringer i et fargerikt sommerantrekk?

Så slo det meg. Økonomien min tillater kanskje ikke en tur til europeiske shoppingmetropoler eller solfylte strender i Middelhavet. Men jeg kommer meg kanskje et lite stykke likevel med de kollektive transportmidlene vi har tilgjengelig her i Trondheim?

Det første som slo meg er selvsagt jernbanen. Trondheim er jo knutepunktet mellom Dovrebanen og Nordlandsbanen, samt at vi har Nabotåget som går til Östersund i Sverige. Likevel fristet det ikke med en ny Oslotur, i og med at jeg føler jeg er der ofte nok uansett. Jeg har også tilbragt nok tid i både Bodø og Östersund til at det er lite der som vil føles som å utforske nytt terreng. Derfor ble det ikke noen tur ned til Trondheim Sentralstasjon.

Men hva med Hurtigbåtterminalen som ligger like ved? Derifra går det jo båter til Kristiansund, og der har jeg jo aldri vært! 

Med ett var jeg nære å pakke kofferten, for å så gå ned på kaia og kjøpe en billett til Nordmørshovedstaden. Uten noen annen motivasjon enn å se hva som skjedde derifra. Og jeg hadde nok gjort det også.

Men så slo det meg at jeg kunne jo ikke bare stikke. Jeg hadde gjort noen avtaler og forpliktelser de neste dagene jeg ikke kunne snike meg unna og måtte gjennomføre, og da jeg fikk tenkt meg litt om fikk jeg følelsen av at jeg nok ikke hadde hatt så mye mer å fortelle om i bloggen om jeg hadde dratt heller. Kanskje noen uinspirerte linjer om fishan og Amfi Storkaia, men fortsatt uten antrekksbilder av mangel på fotograf, for jeg kjenner jo ingen i Kristiansund heller.

Likevel er det litt godt å vite at jeg kan være spontan om jeg vil.

Selv om det utvilsomt hadde vært bedre om jeg hadde hatt noen å være spontan sammen med.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #sommer #reise #Trondheim #Kristiansund #forutengrunn