Jeg har ofte lurt på hvordan jeg skal klare overgangen fra å leve som gutt til å bli jente på heltid, særlig med tanke på morgenritualet. Når jeg besøker psykologen er timene bevisst lagt til slutten av dagen slik at jeg skal ha tid til å ordne meg, for jeg bruker cirka en halv evighet på å påføre meg krigsmalingen. Så hvordan skal det bli den morgenen jeg skal begynne å møte opp som jente på jobb hver dag, når jeg i tillegg er et uhelbredelig B-menneske?

Jeg bestemte meg for at tiden er inne for å begynne å forberede meg til dette livet. Siden de fleste kollegene mine fortsatt ikke vet at jeg er transkjønnet, hadde jeg ingen planer om å møte som jente på jobb i dag, men jeg skulle stå opp tidlig for å sminke meg som om dette var planen, før jeg vasket det av igjen og gikk på jobb. Så jeg satte på vekkerklokka en time tidligere enn vanlig…

…men i god, gammel B-mennesketradisjon slo jeg den av i søvne og våknet en halvtime før jeg måtte gå, slik at jeg bare akkurat rakk en kjapp dusj og å kaste i meg et par brødskiver før jeg løp ut for å rekke frem i tide, med synlige skjeggstubber på hakepartiet.

Denne overgangen blir visst tøffere enn først antatt…

PS! Jeg rakk jobben, mamma…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #kjønn #kjønnsroller #samfunn #sminke #makeup #skjønnhet #beauty #vekkerklokkehelvete #22igjen #lurerpåhvasomskjerda