Denne helgen fikk jeg en mail fra en leser som hadde kjøpt en gave til meg og derfor ønsket en adresse hun kunne sende den til. Dette skjer fra tid til annen, og de aller fleste forstår at jeg ønsker å beskytte identiteten min en stund til og at jeg ikke vil dele ut adressen min til hvem som helst, og som oftest foreslår de at jeg kan spørre en venn om å få låne dennes postkasse.

Likevel sier jeg alltid takk, men nei takk. Det føles ikke riktig at leserne mine skal bruke penger på meg.

Det er hyggelig med pakker i posten, men jeg er ikke komfortabel med at lesere jeg ikke kjenner kjøper gaver til meg.

Denne bloggen har etter hvert opparbeidet seg en større gruppe med faste lesere, og facebooksiden min passerte for litt siden 500 følgere. Jeg har alltid hatt en litt personlig tone i bloggen og slipper leseren ganske tett innpå meg og min vei ut av skapet som transkjønnet, og selv om jeg har vært litt sløv i det siste forsøker jeg å besvare hver eneste kommentar jeg får. Derfor forstår jeg godt at mange av mine lesere får et nært forhold til meg og føler at de kjenner meg.

Men selv om jeg liker å være så nær leserne mine, og faktisk etter hvert også har fått bli kjent med noen av dere, så er denne bloggen for det meste enveis. Så selv om du føler du kjenner meg, så vet jeg i de fleste tilfellene absolutt ingenting om deg.

Derfor, selv om jeg synes det er både hyggelig at noen viser meg omtanke, kan jeg ikke få meg selv til å ta i mot gaver fra lesere jeg ikke kjenner. Det føles ikke etisk riktig at leserne mine skal bruke penger på meg når kommunikasjonen er så enveis som den jo er. Jeg har rett og slett ikke samvittighet til det, og det gir meg en litt vond smak i munnen.

Jeg skjønner jo at det er godt ment, og derfor får jeg også litt dårlig samvittighet når jeg svarer som jeg gjør. Likevel blir slike meldinger alltid møtt med det samme svaret.

Tusen takk for at du tenker på meg, men bruk heller pengene dine på deg selv.

Er du enig i tankegangen min, eller synes du den er helt urimelig? Fortell meg i kommentarfeltet mitt!

PS! Det du derimot KAN gjøre er å stemme på meg til Sunn Fornuft-prisen i kategorien beste innlegg. Siste frist 23. november!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #blogg #hverdag #tanker #tankespinn #beklagerlitebloggingfortiden