Dagene etter at mitt første intervju om bloggen ble publisert har virkelig vært utfordrende for meg og psyken min. Særlig etter at jeg i går fikk en sms fra noen som ikke kjente til hemmeligheten om min transkjønnethet og hadde kjent meg igjen.

Det er jo ikke mange dagene siden jeg skrev at jeg hadde begynt å forsove meg til jobb, og at jeg oppfattet dette som at kroppen min ba meg roe ned litt. Vel, i løpet av de to nettene som har gått siden artikkelen ble publisert torsdag kveld så har jeg våknet brått flere timer før vekkerklokka. I morges våknet jeg klokka seks, med en dundrende hodepine og følelsen av at jeg kom til å kaste opp når som helst. Dette har uten tvil vært en påkjenning for meg.

Det er her du finner meg i dag…

Likevel angrer jeg ikke på at jeg gjorde det. Som jeg skrev i går var sms-en jeg fikk fra min tidligere arbeidskollega som hadde gjenkjent meg veldig hyggelig formulert og tydelig ment som et heiarop. En annen tidligere kollega fra samme arbeidsplass har nå begynt å følge bloggen min på facebook. Han er ikke den eneste, for antallet liker på facebooksiden til bloggen har økt kraftig siden artikkelen ble lagt ut. Antallet lesere også, for nå er jeg inne på topp 100 på blogg.nos toppliste for andre dag på rad, selv om jeg ikke er sikker på om jeg kommer til å holde meg der når artikkelen fjernes fra forsiden på adressa.no. Det har med andre ord, i alle fall enn så lenge, kun vært positive ringvirkninger av at jeg stilte til dette intervjuet. Derfor er jeg glad for at jeg gjorde det.

I går morges skrev jeg at jeg var usikker på om jeg kom til å tørre å gå ut som Emilie på en stund på grunn av intervjuet. Da jeg våknet i morges føltes det derimot, på tross av hodepinen og kvalmen, som den naturligste tingen å kle seg i jenteklær. Jeg er jo jente, hva er så unaturlig med det?

Likevel har jeg bestemt meg for å ta det med ro og holde meg inne i dag. Og hvis jeg går ut, så er det for å besøke apoteket og kjøpe en pakke paracet.

Men veien videre ser plutselig mye lysere og mer spennende ut!

Fortsatt ikke lest intervjuet mitt med trd.by? Du finner det her!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #psykisk #helse #angst #depresjon #paranoia #utvikling #nådenaboenomhanharfestikveld