Jeg var så fornøyd med julegavefangsten i år at jeg så ikke noe poeng i å dra til byen for å delta på den store byttedagen i går. Men under julefeiringen hjemme hos foreldrene mine ble jeg minnet på at jeg fortsatt hadde et gammelt gavekort på tusen kroner liggende som måtte brukes snart før det gikk ut på dato, og derfor ble det så jeg likevel tok en tur til sentrum i dag.

Det i seg selv er ganske udramatisk, men etter å ha fått på meg ytterklær, kommet meg ut av huset og hadde gått et stykke bortover fortauet, meldte denne tanken seg plutselig i hodet mitt:

«Hvorfor gikk jeg ikke ut som jente?»

Og ja, hvorfor gjorde jeg egentlig ikke det, jeg som prøver å bli modigere og øver på å tørre å være meg selv, slik at jeg etter hvert skal tørre å stå frem som transkjønnet og bli jente på heltid? For som sant er så er jeg sikker på at jeg hadde klart det hadde jeg bare gjort det. Så hvorfor gjorde jeg det ikke?

Et lite øyeblikk vurderte jeg å gå inn igjen, men bestemte meg for å la være. Da hadde jeg måttet ta en skikkelig dusj, barbere meg grundig og deretter legge sminken, og det ville ta så lang tid at jeg kanskje ikke hadde rukket over alle stedene jeg skulle innom. Derfor ble det så jeg som vanlig gikk som gutt.

Likevel ser jeg ikke dette som et nederlag. For når jeg stiller meg selv slike spørsmål og faktisk kjenner at jeg kunne klart det, så er veien egentlig veldig kort til å faktisk gjøre det. Det er derfor jeg tror 2016 fort kan bli det året jeg står frem og blir Emilie på heltid.

Eller hva tror du?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #jul #romjul #desember #hverdag #Trondheim #utfordring #depresjon #angst #psykisk #helse #filosofering #tanker #påveiutnå #kanduikkesedetkanskje ?