Jada, det er ikke så lenge siden sist jeg skrev om hvordan jeg famler i mørket med sminken, og hvorfor jeg føler meg så alene som brukte tenårene på å prøve å være den gutten samfunnet forventet av meg og derfor må lære dette , på egenhånd uten å ha noen å lære denne kunsten sammen med. For som jeg sa tidligere så er mine jevngamle nå enten på et nivå hvor de ikke bryr seg særlig om sminke, eller at de er så dypt inne i sminkematerien at forklaringene deres blir mer kompliserte enn offsideregelen.

Det eneste jeg har forstått at jeg må øve. Men når jeg ikke aner om det jeg gjør er riktig eller ikke, hvordan kan jeg bli bedre?

Gisp! En transjente som ikke digger sminke! Ring TV2 og alle kjønnsforskere med en fot i 1957…

Sminke er jo så gøy, sier de. Siden hva som er gøy er individuelt så sier jeg ikke at de lyver, men heller at jeg skulle ønske jeg også synes det var gøy. Akkurat nå er det noe jeg helt ærlig skulle ønske jeg slapp, men som jeg føler jeg må. Delvis på grunn av skjønnhetstyranniet, men mest fordi jeg føler jeg ser ut som en gutt i jenteklær uten. Det lille jeg kan om sminke hjelper meg med å se mer feminin ut, særlig rundt øynene. Men jeg bruker veldig lang tid på en look jeg synes ser alt annet enn spektakulær ut. For som sagt aner jeg ikke hva jeg holder på med.

Noen viser til YouTube som en god kilde til å plukke opp tips. Men skal jeg være ærlig føles sminkevideoene der omtrent som…
 

tutorial: how to draw an owl

Illustrasjon: ukjent opphavsperson

Likevel gir jeg ikke opp. For jeg har vel et slags håp om at selv om det føles håpløst nå, så vil jeg om jeg øver nok en dag plutselig knekke koden og at jeg plutselig skal føle at jeg får det til og at jeg også skal synes sminke er gøy.

Dessuten ser jeg noe positivt i at jeg nå skriver innlegg etter innlegg om mine sminkefrustrasjoner, noe nesten ikke skrev om i det hele tatt tidligere. Da var jeg nemlig mye mer bekymret over hvor skummelt det var å gå ut kledd som den jenta jeg føler meg som.

Med andre ord går jeg i riktig retning på veien mot å stå frem som transkjønnet og bli jente på heltid!

PS! Men jeg tar fortsatt i mot tips og triks altså! Så lenge de er forståelige…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #beauty #skjønnhet #makeup #sminke #utvikling #utfordring #hjelp !