Etter å ha vært singel i nesten et år, begynner jeg å føle meg klar for å date igjen. Men mens man ofte hører andre lesbiske fortelle om utfordringen med å finne andre jenter som liker jenter, hvordan finner man jenter som liker jenter født med tissen på utsiden?

I midten av april er det et år siden samboerskapet jeg var i gikk i oppløsning, og jeg ble nødt til å etablere meg på nytt. Gradvis har jeg klart å ta tilbake livet mitt, og nå kjenner jeg at jeg har det egentlig veldig bra som singel også. Likevel fullt så er det vår og som mange andre kjenner jeg at årstiden gjør meg yr i kroppen. Det hadde vært spennende å begynne å date igjen, og ikke minst lufte et par av kjolene jeg har hengende i skapet. Men hvor kan jeg som lesbisk og født som gutt finne en date?

Gaysir, er det mange som sier. Det får meg til å rynke på nesen for jeg har temmelig dårlig erfaring med denne datingsiden fra tidligere. Det eneste man får kontakt med der inne som jente er heterofile menn, ofte godt inne i 50-årene, som virker mest opptatte av å sende bilder av tissefanten sin. Jentene derimot er det plent umulig å få et svar fra, og jeg kan bare spekulere i om det er fordi jeg ikke er jente nok for dem, eller om de bare har sosiale problemer. Jeg aner virkelig ikke, for de svarer jo aldri, men om det er det første hjelper ikke det akkurat på egen selvfølelse og misnøyen med kroppen jeg ble tildelt ved fødselen.

Jeg bestemte meg likevel for å gi Gaysir et nytt forsøk i helgen, bare for å oppdage at ingenting er forandret siden jeg logget inn der sist for et halvt år siden. Det er ikke stedet for en transjente å komme i kontakt med andre jenter. Med mindre du ønsker å bli påminnet at samfunnet ikke ser deg som fullverdig kvinne selvsagt, men om det er det du vil høre så foreslår jeg heller at du oppsøker kvinnegruppa Ottar. Eller kommentarfeltet på Dagbladet.no. Du trenger ikke en datingside til det.

Ved en tilfeldighet snublet jeg samme kveld over en annen datingside som het Transgender Dating Norway, og tenkte jeg kanskje skulle prøve dette. Men det tok ikke mange sekundene fra jeg hadde registrert profil til jeg slettet den igjen, for jeg følte meg virkelig ikke hjemme blant alle bildene med lakk, lær og overdrevet høye hæler. At noen har fetisher forbundet med å kle seg som det motsatte kjønn er selvsagt helt i orden for meg, men når jeg ser meg selv som en lesbisk jente på jakt etter en date, så sier det seg selv at jeg har gått feil.

Men hvor skal man egentlig gå når man ikke passer inn hos verken de lesbiske og bifile eller de transkjønnede?

Jeg lurer faktisk på om jeg skal prøve meg på KristenDate, Norges største møtested for de med kristne verdier og tradisjoner. For selv om jeg er transkjønnet, lesbisk og i tillegg ateist, så har jeg like liten tro (heh!) på at jeg noen gang vil få klaff der, som at jeg vil få det hos noen av de overnevnte. Men hvem vet, med et så dårlig utgangspunkt kanskje jeg blir positivt overrasket?

Men jeg får vel heller lufte kjolene mine sammen med venninner og kompiser i løpet av vår- og sommermånedene som kommer.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #nettdating #dating #vår #forhold #samliv #sex #njakanskje