Mens værgudene de siste dagene har vist seg fra sin bipolare side og ikke helt klart å bestemme seg for om vi skal ha solskinn med 30 grader, eller tungt regn og antydning til torden, har jeg sittet inne med dundrende hodepine og rennende nese. I dag er formen bedre, men mens nesa har sluttet å renne har halsen tatt over og det føles som om noen har fylt den med sandpapir.

Så en ting er i alle fall sikkert. Jeg skal ikke gå ut som jente i dag. Jeg kommer ikke til å overbevise noen nå som stemmen min er raspende og langt nede i bassregisteret, og alle forsøk på å nå de lyse tonene, slik jeg vanligvis gjør, høres bare ut som fresing.

Men hva gjør jeg den dagen jeg står frem som transkjønnet og begynner å leve som jente på heltid?

I motsetning til hva mange tror, har hormonbehandling i de aller fleste tilfeller ingen innvirkning på stemmen. Noen transpersoner velger å gjennomgå operasjon av stemmebåndene, men dette er et risikabelt inngrep og du kan risikere å ødelegge dem helt.

Derfor velger de aller fleste å heller trene stemmen til å høres mer kvinnelig ut, og det er det jeg holder på med nå, når jeg tror ingen hører meg. Jeg har heldigvis et godt utgangspunkt siden stemmen min ikke er så mørk i seg selv, og jeg hører stadig vekk folk si at jeg ikke trenger å bekymre meg for at stemmen min skal høres unaturlig ut når jeg går ut som jente.

Men så er det dager som dette, hvor jeg sliter med forkjølelse og stemmen min rømmer så langt nedover bassregisteret at jeg kan underholde omgivelsene mine med å synge noen strofer av «Old Man River». De dagene nekter jeg å tro at jeg vil klare å passere, som de sier. Så hva gjør jeg da, når jeg ikke lenger kan «velge bort» å være jente slik jeg gjør nå?

Det eneste jeg vet er at jeg nå skal på butikken og gå til innkjøp av den beste medisin mot sår hals.

Ben & Jerry’s iskrem med cookie dough.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #psykisk #og #fysisk #helse #iskrem #nam