Det har jo vært litt stille fra meg de siste dagene. Jeg vet enkelte blir grinete hvis jeg ikke oppdaterer hver dag, men disse må jeg atter minne på at dette er noe jeg gjør på fritiden min og som jeg ikke ser en eneste krone i betaling for. Og her er stikkordet fritid. Jeg har hatt fri fra jobben hele jula, og i tillegg fikk jeg som sagt stort sett gaver i kategorien underholdning dette året, så da har de siste dagene vært preget av dette.

Så de siste, late desemberdagene har jeg enten fomlet meg rundt i dette spillet:


Jeg elsker Professor Layton-spillene! Dette er det femte i rekken, og jeg har fullført alle de fire tidligere utgivelsene. Dette er en samling med ulike hjernetrimoppgaver godt kamuflert som et eventyrspill, men alltid med en fascinerende og litt innviklet historie i bunnen, noe som appelerer godt til en bokelsker som meg.

Og apropos bøker, det hender jeg blir litt sliten av å alltid holde hodet på samme plass for å bevare 3D-effekten i 3DS-en, så da hender det jeg må legge den fra meg og lese litt i stedet. For tiden leser jeg denne.


Russisk science fiction, lagt til året 2033 i en verden hvor atomkriger har gjort verden ubeboelig og de overlevende bor under bakken i den gamle metroen under det som en gang var Moskva. Hver stasjon har sin egen kultur og sitt eget styresett, og de mørke tunnelene i mellom er det få som tør å ferdes i. I følge boken startet atomkrigene i 2013. Jeg håper året vi nå går inn i ikke bringer noe slikt med seg.

Mens jeg leser hører jeg også på musikk. Nå skal jeg avsløre den sære musikksmaken min her. Men for tiden går det i (norsk) progressiv metal. Favorittene mine for tiden er Leprous’ (fra Notodden) siste album, som riktignok kom i fjor, men som lyder helt fantastisk.

Eller Oslobandet Circus Maximus’ siste album som kom nå i sommer, men som havnet i gavehaugen min først nå. Litt mer pop over dette, men fortsatt progmetal. Og jeg er fortsatt grinete over at jeg ikke fikk oppleve dem live da de var i Trondheim i september, selv om grunnen var at jeg var i London og hadde det fantastisk der.

Så det var min romjul i et nøtteskall, og grunnen til at jeg har neglisjert bloggen litt. I tillegg til at jeg ikke har hatt så mange ideer om hva jeg skal blogge om. Men jeg kommer nok tilbake med et innlegg eller to i morgen tenker jeg.

Hva med deg? Hva har du fylt romjulen med?