De fleste har nok for lengst registrert at det er påske, og at man ikke trenger å møte på jobb de neste dagene, uansett om man tror på at en to tusen år gammel hippie var Guds sønn eller ikke. Og hadde dette vært et kriterium for å kunne ta ut påskeferie, hadde det nok ikke vært like populært å melde seg ut av den norske kirke, som det faktisk har vært i det siste. Men som den hedningen jeg er, lar jeg påsken kun handle om de to samme tradisjonene de har gjort år etter år. Påskeegg og påskekrim.


«Blå er den varmeste fargen» er vel strengt tatt ikke krim, men den ble i det nominert til Sproingprisen i år. Så får vi se da om den vinner, og om det er fortjent.

Jeg har riktignok ikke lagt av i nærheten av så mange bøker i bunken min i år som tidligere år, særlig sammenlignet med påska for to år siden da jeg leste en bok hver dag. Men siden forrige påske har jeg havnet i et forhold, og siden kjæresten min og jeg er sammen i påska blir det lest langt mindre. Ikke nok med at vi skal være i samme rom, hun krever jo at vi skal prate sammen i tillegg!

…i alle fall helt til hun finner ut at «Hobbiten – Smaugs ødemark» fint kan sees en fjortende gang også.

Skulle jeg likevel rekke å bli lei av alt som kalles litteratur i løpet av påsken, har jeg også skaffet meg noe interaktiv audiovisuell underholdning i tillegg.


Dette er det første PC-spillet jeg har kjøpt på flere år. Det siste tror jeg var Sims 3 da det kom ut i 2009. Men jeg er en stor South Park-fan, og når spillet har fått stående applaus fra spillmiljøet, og jeg til og med har fått en personlig anbefaling fra en av mine beste venner, måtte jeg bare kjøpe. Og hva det andre spillet angår: Jeg har tidligere blogget om hvor mye jeg elsker både Professor Layton og Phoenix Wright. Så når de nå opptrer i samme spill for første gang, er det nesten som en våt drøm går i oppfyllelse.

Nesten…

Så om det blir litt stille fra meg i påsken, er nok dette årsaken.


Hvis ikke, så er det fordi kjæresten min tvinger meg til å ta oppvasken for å gjøre opp for at jeg skrev det om Hobbiten tidligere i dette innlegget.

God påske, om ikke annet!

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #litteratur #bok #bøker #krim #tegneserie #sproingprisen #spill #gaming #southpark #professorlayton #phoenixwright #julavarerslettikketilpåske