Det har vært litt av og på med bloggingen i det siste. Årsakene til dette er mange og sammensatte, men primærgrunnen som har overskygget og sannsynligvis også påvirket alt det andre er nok at jeg har hatt det litt tungt i det siste. Særlig etter bursdagsfeiringen jeg hadde gledet meg sånn til, men som det ikke ble noe av.

De siste ukene har rett og slett alt føltes feil, og enkelte dager har jeg hatt mest lyst til å bare kaste kjolene mine ut vinduet og bestille frisørtime for å klippe av håret som jeg nå har brukt to år på å spare opp. Jeg hadde begynt å tvile på om jeg virkelig var transkjønnet og følte meg som jente likevel, for jeg følte bare avsky når jeg så meg selv i speilet. Hadde jeg tatt så feil? Har jeg virkelig kastet bort tenårene og store deler av 20-årene på en slik løgn?

I går kveld var det to uker siden sist jeg hadde prøvd å kle meg i jenteklærne mine, fordi det føltes så feil sist og jeg var redd for at det skulle føles like ille igjen. Som så mange kvelder satt jeg og snakket løst og fast med min venninne og bloggkollega Rockstar Charlie via facebook. Hun holdt på med et nytt innlegg, sa hun, men hun var usikker på om hun ville poste det. Hun spurte om jeg ville lese gjennom det og si hva jeg synes.

Det tok ikke lang tid fra jeg begynte å lese til jeg satt der med store øyne og åpen munn over det dypt personlige og dønn ærlige innlegget om hvor fiksert samfunnet egentlig er på utseende og hvordan hun tidvis har latt skjønnhetshysteriet gå inn på seg.

Hun beskrev jo akkurat hva jeg følte!

Dermed innså jeg det. Selv om jeg jo egentlig hele tiden har visst det, så er ikke dette jeg har slitt med noe som er unikt for meg. Det er ikke engang unikt for oss transjenter. Dette er hva alle jenter sliter med!

Etter å nærmest ha beordret Charlie til å legge tvilen til side og poste innlegget, gikk jeg i skapet og fant frem en av de kjolene jeg er mest glad i. Selv om jeg fortsatt kjente litt motvilje, tok jeg den på og så meg selv i speilet. Det føltes riktig. Ikke berusende, bare naturlig. Jeg innså nok en gang at det var dette som var meg, og beholdt den på resten av kvelden.

Så tusen takk for et fantastisk blogginnlegg, Charlie, og takk for at du lot meg lese det når du var i tvil om du skulle poste det. Jeg setter utrolig stor pris på at jeg har fått lov til å bli kjent med deg og ha deg som en venninne!

PS! Les Rockstar Charlie sitt innlegg «Styggen på ryggen!» her.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #skjønnhet #beauty #kropp #hysteri #tanker #tankespinn #angst #depresjon #psykisk #helse #identitetskrise #trordenerovernå #tror #følermegiallefallbedreidag