I forrige uke skrev jeg at kjæresten min og jeg hadde gjort et aldri så lite kupp da vi bestilte flybilletter til London gjennom Norwegians nyttårssalg. Men ennå gjensto det å finne et hotell, og som vanlig gikk jeg ikke etter det første og beste. Nei, jeg satt med fire-fem vinduer med online bookingagenter for å finne et rimelig alternativ blant de trestjernes hotellene. Det eneste kravet jeg satte var eget bad og helst minibar/kjøleskap på rommet, slik at vi kunne kjøpe smørbrød på Tesco i stedet for å betale ekstra for et rom med dårlig hotellfrokost inkludert i prisen.

Men så plutselig snublet jeg over et tilbud som virket for godt til å være sant. Men det var gjennom et av de mest brukte og kjente bookingselskapene, som jeg også har benyttet meg av før, og dermed var det bare å kaste seg på og booke oss inn på et firestjerners hotell i Tottenham Court Road, bare fem minutters gange fra Oxford Street, nemlig Radisson Blu Edwardian Grafton Hotel.


Her skal kjæresten min og jeg bo i fire netter i løpet av våren. Foto hentet fra Lastminute.com

Dobbeltrom på dette hotellet går vanligvis for rundt 1700 kroner natten, selv om mange av bookingsidene jeg så på tilbød forhåndsbestilling nede i 1500 kroner, noe som gir en samlet sum på cirka 6000 kroner for fire netter. Men jeg fant altså et tilbud på en av bookingsidene som tilbød oss dobbeltrom der for 1290 kroner natten, noe som fikk oss opp i en totalsum på litt over 5000 kroner for fire netter. Det var riktignok mer enn hva vi opprinnelig hadde tenkt å bruke, for vi så for oss rundt 4000 kroner for oppholdet. Men siden dette tross alt ligger over den trestjerners standarden vi i utgangspunktet ser etter og det er et tilbud vi neppe vil se igjen med det første, så valgte vi å slå til. Dermed gleder vi oss enda mer.

Hotellet ligger som sagt i Tottenham Court Road, like ved Warren Street Station på undergrunnen. Vi holder oss med andre ord i samme nabolag som før, for sist kjæresten min og jeg var i London sammen bodde vi på Regency House i sidegaten Gower Street som går parallelt med den mer travle handlegaten Tottenham Court Road. Året før, da jeg reiste med min venninne Ida, bodde vi også i Gower Street, men på Bloomsbury Palace Hotel. Alle som nå har kartboka oppe på London, med hotellene området merket av, vil se at vi beveger oss gradvis nordover og vekk fra Oxford Street, særlig fordi Warren Street Station ligger i motsatt ende av Tottenham Court Road fra der gaten svinger til venstre og blir til Oxford Street. Men det er fortsatt bare noen få minutter å gå.


Meg utenfor Bloomsbury Palace Hotel i Gower Street. Et bra hotell til å være trestjerners, og hadde jeg fått en god deal på rom der denne gangen også, som i 2012, så hadde jeg ikke nølt med å bo der igjen. Selv om Regency House var hakket bedre med kjøleskap og mikrobølgeovn på rommet. Frokosten var derimot temmelig trist begge steder.

Så om vi ikke gledet oss fra før, så gjør vi det i alle fall nå. Måtte de neste månedene fly avgårde

#reise #London #jentetur #hotellkupp #helmaksegon