Mannekroppen er et mysterium. Samtidig som håret gradvis rømmer fra ansiktet etter hvert som de blir eldre, spretter det i stedet frem alle andre steder på kroppen i rent anarki. Det fremste motargumentet jeg har til kreasjonister er, at dersom vi ikke stammer fra apene og vi virkelig er skapt i Guds bilde, hvilken syk glede fant han i å skape meg med hår øverst på knokene?

Nå er jeg generelt ganske heldig og har veldig beskjeden hårvekst i forhold til andre menn, men dette utgjør likevel en av de største utfordringene når jeg, som transkjønnet, prøver å kle meg som og se overbevisende ut som jente. For om jeg som gutt fremstår som glattere enn en bowlingkule, skal det ikke slurves mye med høvelen før jeg begynner å føle for å ule mot fullmånen.


Jada, jada. Bildet er manipulert. For du ser vel at jeg har gitt meg selv større pupper og smalere midje…?

Så hvordan blir det da når jeg blir utslått av feber og derfor blir nødt til å la meg selv forfalle på sofaen i en uke? Faktisk ikke så ille som bildet over skulle tilsi, for som sagt er jeg ganske heldig fra naturens side da hårveksten min på armer og ben stort sett består av noen rader med korte lyse hår, og på brystet har jeg akkurat økt antallet hår med cirka 16% etter at det sjuende håret i buketten vokste frem. De er dessverre for langt fra hverandre og for korte til at jeg klarer å flette dem.

Men mens jeg bare trenger å gå over leggene med høvelen nå og da, er ansiktet en helt annen historie. Selv om det også her er beskjedent sammenlignet med hva andre har, så er jeg nødt til å rake trynet hver eneste dag, og det må gjøres om morgenen. Gjør jeg det kvelden i forveien, er skjeggstubbene synlige igjen en gang rundt middagstider og kan potensielt skremme bort mang en uvitende date. Men hva med når jeg altså har latt barberbladene hvile mens jeg har ligget med halvlukkede øyne på sofaen og mumlet på Kumbaya my Lord?

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Mens kvinnens kropp forventes å se ut som en velstelt botanisk hage, er samfunnets forventninger av mannskroppen at den på sin side er mer som et naturreservat, der alt får gro fritt uten menneskelig inngripen. Å derimot få naturreservatet til å fremstå som en botanisk hage, gjør at jeg ikke helt klarer å føle sympati når jeg hører andre jenter klage over at de må fjerne noen stakkars hår fra leggene, da jeg som raker begge deler vet at det blir som å klippe plenen sammenlignet med fellingen av tømmer i ansiktsregionen.

Men en liten time senere er rydningsarbeidet unnagjort. Armer, ben og hake føles behagelig glatte, og når jeg ser meg i speilet så ser jeg ikke lenger Chewbacca…

…men i dusjen er det plutselig blitt lagt et vegg-til-vegg-teppe.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #lhbt #lgbt #hårogsånt #skjønnhet #beauty #hårfjerning #utfordringer #kjønn #kjønnsroller #ohyeah #burdekanskjespartdennetil8mars #menformeger8marsenheltvanligdag #photoshopergøy