Helt siden min daværende samboer kom hjem med en beholder med Make Up Store sin Studio Foundation i fargen beige, har det vært mitt weapon of choice når det har kommet til å få tonen i ansiktet til å se jevnere ut. Til det har den funket utmerket, og jeg fortsatte å kjøpe den også etter at det ble slutt mellom oss. Likevel har jeg hatt følelsen av at den kanskje ikke var riktig, og da jeg endelig fant motet til å be om hjelp da jeg trengte påfyll, fikk jeg bekreftet mistankene mine. Jeg har brukt feil foundation i to år.

Bare se på dette bildet som ble tatt av meg for et år siden, og sammenlign ansiktet mitt med halsen. Det er noe som ikke stemmer.

Nei, det er ikke gulsott. Det er Emilie med feil fargetone i foundationen sin…

Forklaringen på hvorfor det ble sånn er jo ganske enkel. Langt inne i skapet som jeg jo var med min transkjønnethet, så var det ikke snakk om å gå inn i en butikk og prøve direkte på huden min hva som så best ut. Noen jeg kjente kunne jo se meg! Derfor ble det så min daværende kjæreste måtte handle for meg, og hun måtte gjette på hvilken fargetone som passet huden min best, ut i fra hennes egen hudtone som er mye lysere enn min.

For et år siden ble det slutt mellom oss, og jeg fortsatte å bruke akkurat denne foundationen fordi jeg ikke turte annet enn å late som om jeg handlet for noen andre, og da var det enklest å gå inn på Make Up Store med en tom beholder og si «jeg skal visst ha en sånn her». Men egentlig var jeg jo fornøyd også, for den dekket ganske godt akkurat som jeg ønsket at den skulle, og i lyset på badet var det ingenting som tilsa at jeg brukte feil foundation. Det var først når jeg så på enkelte bilder av meg at jeg synes at ansiktet mitt kanskje var litt gult sammenlignet med resten av kroppen. Men hvordan skulle jeg finne ut hva som var riktig tone hvis jeg ikke turte å be om hjelp fra ekspertisen i kosmetikkforretningene?

For to dager siden fant jeg endelig motet til å gjøre det, og gikk til Make Up Stores filial i Trondheim sentrum. Jeg viste frem den gamle foundationen min og sa at jeg hadde brukt denne frem til nå, men at jeg lurte på om den kanskje var litt for gul i tonen, selv om jeg ikke var sikker. Ekspeditøren fant frem et par andre foundations og prøvde dem på i ansiktet mitt, før vi sammen ble enige om at Cream to Powder i fargen peanut var det som passet meg best. Dermed kjøpte jeg selvsagt denne.

I dag bruker jeg den for andre dag på rad, og når jeg ser på bildene som ble tatt av meg i går, så ser jeg forskjellen.

Det var nok ingen katastrofe at jeg i to år har brukt feil foundation, og strengt tatt har jeg jo vært fornøyd fordi den gjorde jobben sin. Men det er nå engang sånn at sminken er finest når det ikke vises at du bruker den, og derfor føler jeg meg mye bedre nå med mitt nye weapon of choice.

Så lite er det altså som skal til!

PS! Disse bildene ble som sagt tatt i går, men jeg har vært ute som jente i dag også, for andre dag på rad. Nye antrekksbilder er med andre ord på vei, så følg med!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #sminke #makeup #makeupstore #beauty #skjønnhet #19igjen