Jeg har lyst til å åpne dette innlegget med et gledeshyl. Men fordi jeg mener at onomatopoetikon gjør seg dårlig i annet enn tegneserier (og der gjør de seg til gjengjeld veldig bra) så dropper jeg det. Men jeg har grunn til å være glad. Etter å ha slitt med synkende lesertall siden like før jul, noe som har ført til at jeg har mistet motivasjonen til å blogge og dermed mistet enda flere lesere, så skulle det endelig løsne. Det føles godt å endelig få anerkjennelse når jeg har vært så nære å legge ned bloggen som jeg jo har vært i det siste.

Jeg skrev jo for litt siden et innlegg om at jeg ikke følte meg komfortabel med å skrive raske innlegg hver dag om overfladiske ting som «outfits» og «wants», selv om jeg ikke har noe i mot å krydre med dette innimellom. Jeg savnet dybde. Så skrev jeg det lange innlegget «Hvorfor er kjoler og skjørt kun for jenter?» og fikk egentlig heller liten respons, og ble egentlig litt snurt for det. Jeg mistet igjen lysten til å blogge. Den siste måneden tror jeg at jeg har lagt ned bloggen cirka femten ganger. Jeg har bare ikke sagt det til noen.

Så i går, fikk jeg beskjed fra en god venninne ved navn Siri. Hun hadde tipset Magne som er sjef for Lesernes VG, som jo kommer med daglige blogganbefalinger. Hun hadde fått svar etter bare en halvtime om at han hadde sett på bloggen min og likt det han så, så nå kom han til å følge den (hei, Magne!). Derifra gikk det bare oppover.

For litt før halv tre i går, mer eller mindre samtidlig som Siri kontaktet meg, lå dette ute på Lesernes VGs facebookside, og samtidlig også Twitter.


Men det stoppet ikke der. Tre kvarter senere kunne vi nemlig se dette på forsiden av Nettavisen


Dette var litt surrealistisk egentlig. Ikke bare å se et bilde av seg selv på forsiden av Nettavisen, men også å se et bilde av seg selv kledd som jente! Det hadde jeg faktisk ikke trodd jeg noen gang kom til å få oppleve, ikke en gang da jeg opprettet denne bloggen. Men med masken fint på plass så er jeg ikke redd for at noen skal kjenne meg igjen.

Den gamle leserrekorden min i bloggen som jeg satte før jul en dag da jeg postet hele fire innlegg, ble sprengt i fillebiter. Etter å ha opplevd å bare ha fått lesere på overfladiske innlegg relatert til klær og mote, så er jeg glad for at det var et innlegg med mer dybde, slike som jeg ønsker å skrive mer av, som gjorde at jeg fikk denne muligheten. Så får det være at det til dels handler om klær dette innlegget også, men egentlig i hovedsak om kjønnsroller.

Det litt kjedelige er at jeg fikk veldig lite kommentarer, men det ble vel for langt å lese for den jevne besøker. For jeg er den første til å innrømme: innlegget var egentlig alt for langt.

Går alt etter planen kommer det flere innlegg av samme kaliber de neste dagene. Men helt slutt på innlegg om «outfits» og «wants» vil det ikke bli. Jeg er jo tross alt jente…

PS! Om du er en av de som har funnet bloggen min etter gårdagens linker fra VG og Nettavisen, og ønsker å følge den videre: jeg har en facebookside hvor jeg alltid varsler øyeblikkelig når jeg har oppdatert bloggen. Det hender jeg også kommer med små betraktninger du ikke finner i bloggen der inne også. Trykk på banneret under for å komme dit og like siden.