Det var en morgen under mitt opphold i Oslo at jeg sto foran speilet hjemme hos Bård og prøvde på ulike plagg for å sette sammen antrekk til dagen etter. Jeg hadde ikke sminket meg ennå, og for å kunne skifte raskest mulig hadde jeg heller ikke på parykken. Det var mens jeg sto der foran speilet og vurderte meg selv at Bård så vidt tittet på meg i det han gikk forbi døråpningen.

«Heh! Nå ser jeg deg faktisk som jente uten parykken også» sa han. Jøss, tenkte jeg for jeg så det jo ikke selv. Det jeg så var en gutt i jenteklær. En gutt med langt hår riktignok, men fortsatt en gutt, slik jeg alltid ser når jeg ser meg i speilet uten parykken.

Det vil si. Det var det jeg alltid brukte å se når jeg så meg i speilet. Inntil nå på fredag.

Spol frem til fredag kveld, etter at jeg hadde kommet hjem fra Sot Bar & Burger, og utfordringen som ikke gikk helt slik jeg hadde håpet på. Jeg var likevel i godt humør etter å ha fått nyte en fin dag, og ikke minst en god hamburger, i sola som den jenta jeg føler meg som og ønsker å leve som på heltid. Dessuten følte jeg meg veldig fin, for jeg hadde vært veldig heldig med sminken den dagen. Så heldig at jeg holdt meg oppe ekstra lenge fordi jeg ikke hadde lyst til å vaske den av igjen.

Til slutt måtte jeg innse at natten var kommet, og gikk på badet for å ta av parykken og vaske av sminken. Men jeg var ikke forberedt på synet som skulle vente meg da jeg tok av parykken og mitt ekte hår la seg ned over skuldrene mine. Håret var kanskje litt uflidd og kunne trengt å bli formet litt, men det jeg så i speilet var ikke en gutt med langt hår i jenteklær. Det var en jente. For første gang kunne jeg se jenta i speilet også uten at jeg hadde på meg parykken!

Hun forsvant riktignok etter at jeg hadde tatt av sminken, og igjen viste speilbildet mitt meg en gutt. Men tenk likevel hva dette betyr. Straks jeg finner motet til å oppsøke en frisør og får behandlet og formet håret mitt til en mer feminin frisyre, så kanskje jeg til og med ser jenta i speilet også når jeg ikke har på sminke?

Det begynner virkelig å gå opp for meg at dagen jeg har ventet så lenge på begynner å nærme seg…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #hår #hair #skjønnhet #beauty #utseende #looks #engelskelåneord #parykk #gledermegtilådroppeden #fordeneretslitåvedlikeholde