Det er ingen spøk å være jente! Men sannelig er det få punchlines forbundet med det å være transkjønnet også, og jeg var både stolt og glad da jeg tidligere denne uken endelig klarte å vise meg på en offentlig strand i min første bikini, noe jeg trodde jeg aldri kom til å få oppleve. Men lite visste jeg at denne opplevelsen også skulle gi meg nok en erfaring med livet som jente.

Kjært barn har mange navn, og derfor har dette fenomenet bare ett. Jeg snakker om bikinilinja…

For det er jo en kjent sak at mens mannskroppen i henhold til samfunnets normer anses som et naturreservat, er kvinnekroppen som en botanisk hage å regne. Det finnes klare regler for begge deler, og akkurat som at du ikke feller trær i naturreservatet, lar du heller ikke ugress gro fritt i den botaniske hagen. I alle fall ikke uten reaksjoner. Jeg har stor respekt for dem som bryter med disse normene, og en liten bit av meg har nok lyst til å slutte meg til dem. Men så er det viktigere for meg å passere som en av jentene, og dermed er det klart hva jeg må gjøre. Naturreservatet mitt måtte gjøres om til en botanisk hage. Bikinilinja måtte tas.

Men slikt skjer visst ikke uten komplikasjoner, og kroppen har det med å si i fra når det skjer forandringer den ikke er forberedt på.

Akkurat selve operasjonen med høvelen gikk ganske raskt og smertefritt for seg, og jeg tenkte at dette var jo ikke noe å mase om. Men dagen etter begynte jeg å kjenne bivirkningene. Jeg måtte rett og slett sjekke om jeg ikke hadde forvekslet høvelen min med sandpapir, for området som kvelden før hadde vært så fint og så glatt, hadde nå tatt på seg den prikkete klatretrøya i Tour de France. For å ikke snakke om den intense kløen! «Det går over når kroppen din er vant med det» sa en venninne «men det er viktig at du ikke klør deg mens det pågår». Jeg skulle ønske hun hadde sagt det før jeg skrapte frem tre like og vant en brødrister.

Men det er nok noe i det. For mens andre jenter gjerne begynner i tenårene før urskogen vokser seg frem, fikk ugresset vokse fritt i underetasjen min frem til jeg passerte *ehem* år, før den fikk smake høvelen min. Det er klart kroppen reagerer!

Etter en ukes tid forsvant endelig kløen og jeg begynte å føle meg som et menneske igjen. I mellomtiden var photoshooten hvor jeg skulle posere i bikini på stranda blitt avlyst, før jeg fikk lagt planer om en ny en uke senere. Dermed ble jeg nødt til å på ny ta frem høvelen og gi bikinilinja en omgang med den.

Så nå klør det igjen. Men det er verdt det!

Tror jeg…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #skjønnhet #beauty #hår #underliv #kjønn #kjønnsroller #feminisme #sortof #bikini #bikinilinje #sommer #2igjen