Det overordnede tema for bloggen min er selvsagt veien min ut av skapet og det å finne motet til å stå frem som transkjønnet. Riktignok skjer det ikke nok i livet mitt til at jeg kan fortelle om en ny stor hjerteflimmerfremkallende utfordring hver dag, noe som gjør at jeg sper på med hverdagsinnlegg mellom slagene. Men når det kommer en ny utfordring, så kommer også leserne.

Dette med å utfordre samfunnets normer for å kunne være seg selv liker visst folk å lese om. Skulle man tro.

For som cirka alle andre bloggere der ute liker jeg å følge litt med på statistikken over hvordan innleggene mine blir delt i sosiale medier. Det jeg har lagt merke til er at hver gang jeg skriver om at jeg har tatt eller skal ta et stort steg på veien ut av skapet, så er det noen på facebook som markerer at den slags vil de ikke se.

Det skjer aldri med et innlegg hvor jeg poster bilde av hva jeg spiste til middag eller deler bilder av det siste antrekket mitt. Du vet, de kjedelige tingene som alle understreker de ikke finnes interessert i når de skal fortelle om hvor mye de misliker bloggere. Men straks jeg forteller at jeg er i ferd med å stå frem som transkjønnet på jobben, da er det like greit å si i fra til facebook om at slikt vil de ikke vite av, ved å trykke på «skjul innlegg». Noen er til og med så radikale at de ber om å få skjult alt som deles fra min side.

Arkivbilde fra tidligere i sommer. Kanskje den eneste gangen et antrekk fikk noen til å trykke på «skjul innlegg». Forståelig nok.

Og vel vel, jeg skal ikke nekte noen å skjule innlegg fra bloggen min jeg. Det er bedre at de gjør det enn at de angriper meg verbalt for at jeg er annerledes, for det er jo noen som gjør det også. Likevel synes jeg det er litt trist at mitt ønske om å få være meg selv er mer provoserende enn denne forhatte rosabloggingen med bilder av mat og dagens outfit.

Men først og fremst synes jeg det er fryktelig fascinerende. Eller hva?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #filosofi #tanker #tankespinn #hverdag #blogg #rosablogg #jegkanprovoseremerhvisjegvil #jegkanganskemangestyggevitser #mendemtarjegikkeher #mihihihi