Vi våknet denne langfredagen til et svært uvanlig værfenomen i trønderhovedstaden, nemlig det de i andre deler av verden kaller for solskinn. Kjæresten min og jeg bestemte oss derfor for å gå oss en tur i finværet. Og når vi går tur har standarden i de siste ukene vært at jeg har valgt å utfordre meg selv – ved å gå ut som jente.

Du som leser denne bloggen fast begynner derfor å bli vant med det, og synes sannsynligvis ikke at dette er så spennende lenger at jeg har begynt å våge meg utendørs som den jenta jeg ønsker å være. Så da får vi tøye strikken litt lenger. Hva med å legge ut bilder fra turen uten at jeg har på meg den berømte masken som jeg har på meg i alle bildene i denne bloggen?


…solbriller derimot er en annen sak. Men jeg sa jo at det var pent vær i dag.

Men i og med at kjæresten min denne gangen slapp å vente til jeg fisket opp masken min og deretter få klarsignal fra meg om at nå var det greit å fotografere, så hun en mulighet til å knipse villt rundt seg.

Hei, kommer du eller? Synes du ikke du har tatt nok bilder nå?

Som sagt, faste lesere begynner kanskje å bli lei av at jeg rapporterer om at jeg har begynt å gjøre det til en slags vane å gå ut som jente nå. Men fortsatt har jeg et stykke igjen. Jeg tør fortsatt ikke å gå inn i noen butikker og gjøre innkjøp når jeg går rundt slik, og det er så vidt jeg tør å føre en samtale med kjæresten min hvis det går forbi noen fremmede, i frykt for at den mørke mannstemmen min skal avsløre meg.

Likevel, det er viktig at jeg går ut litt som jente med jevne mellomrom. Både for å holde det ved like, og for at det skal bli lettere å ta det neste steget mot å bli åpen om at jeg ønsker å være jente.

Også var det jo en fin tur også da.

#transkjønnet #transkjønnethet #lhbt #skeiv #påske #tur #antrekk #outfit #mote #shopping #batman #unmasked