Jeg jobber per i dag tre dager i uken. Hvilke dager avhenger av hva som skal gjøres og når det trengs, og derfor hender det at jeg jobber mandag, tirsdag, onsdag, og så tar jeg helg. Det var tilfellet denne uken, og derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle bruke disse fire fridagene til å prøve å leve som jente på heltid, for å øve meg til den dagen jeg står frem som transkjønnet.

Det er ikke første gang jeg hadde gitt meg selv denne utfordringen, men sist var det januar, og det kalde vinterværet la ikke akkurat forholdene til rette for å bevege seg utendørs, så det endte med at jeg gikk ut de to første dagene og holdt meg inne de to neste, dog fortsatt kledd som jente. Men denne gangen var det jo meldt bra vær hele helgen, så nå burde det gå smertefritt?

Vel, det ble bare så jeg gikk ut som jente de to første dagene denne gangen også. Så hva skjedde?

Som jeg allerede har rapportert i bloggen var både torsdag og fredag fantastiske dager med sommertemperaturer, noe som gjorde at jeg kunne plukke frem sommerkjolene mine, og da jeg fredag gikk gjennom sentrum alene med hodet høyt hevet og bare følte at jeg var en hvilken som helst annen jente, og jeg kunne ikke brydd meg mindre om andre kunne se at jeg er transkjønnet og født som gutt – det var rett og slett en av de beste dagene i mitt liv!

Så hvorfor fulgte jeg ikke opp på lørdag da Trondheim igjen viste seg fra sin beste side, badet i solskinn?

Fordi da lørdag kom ble jeg minnet på at jeg hadde blitt invitert til grilling hos en tidligere kollega som nå skal flytte fra byen, og jeg kjente jeg hadde lyst til å ta en siste fest med ham, siden han er en bra fyr. Men verken han eller våre felles bekjente som var der vet noe om at jeg er transkjønnet, så selv om jeg kjenner jeg hadde klart det, så synes jeg ikke det føltes riktig. Det hadde vært noe annet om jeg hadde vært åpen om det, eller at de i det minste hadde visst om det, men slik det er nå ville det å møte opp i kjole vært å stjele oppmerksomheten fra festens virkelige hovedperson. Derfor møtte jeg som gutt, og tenkte med meg selv at det var synd at jeg på en måte kastet bort denne fine solskinnsdagen, men det kom jo en dag i morgen også.

Men da jeg våknet i morges skulle det vise seg at det var slutt på solskinnet. Selv om det ikke regnet, var det grått og trist utenfor, og siden det er søndag er jo også det meste stengt, og med de fleste vennene mine opptatte med eksamenslesning fant jeg liksom ingen grunn til å gå ut. Skjønt, det hadde jeg ikke gjort om det ikke hadde vært for denne utfordringen heller.

Så det ble bare de to første dagene denne gangen også. Likevel føler jeg det har vært en bra helg, og jeg tar med meg den gode følelsen jeg hadde på fredag, både da jeg gikk nedover Nordre gate som en hvilken som helst annen jente i solskinnet, og ikke minst da jeg kom hjem og fikk se meg selv i speilet på badet.

Det var da jeg smilte bredt og tenkte «Det der – det er meg. Og hun ser fantastisk ut!»

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #personlig #utvikling #utfordring #angst #depresjon #psykisk #helse #sommer #sol #Trondheim #mensommerenkommertilbake #ogdaskaljegutfordremegmer #16igjen