I morges våknet jeg av at en av naboungene, på vei til barnehagen, satte i et gledeshyl. Jeg satte meg opp i senga, dro opp rullegardinen for å titte ut, og følte for å hyle litt selv. Men ikke av glede. I stedet kom det et kort enstavelsesord på f. Det hadde nemlig snødd i natt.


Illustrasjonsfoto: Henryk Żychowski/Wikipedia Commons

For litt over en måned siden, da vi hadde opplevd et skikkelig snøfall her i Trøndelag, skrev jeg et innlegg om hvor mye jeg misliker vinteren og snøen. Jeg skrev også at jeg prøvde å inngå en pakt med Naturen og få den til å forstå at snøfallet kan skje det 23. desember, og bortsmeltingen gjerne kan skje 2. januar. For jeg vil gjerne ha hvit jul, men jeg vil slippe å måke snø flere uker i forveien. Så jeg prøvde å komme med lovnader om at jeg skulle behandle Naturen bedre. Jeg skulle bli flinkere til både å kildesortere og spise mer kortreist mat, hvis bare Naturen kunne vente med å slippe ut snøfnuggene til lille julaften.

Men som vanlig viste Naturen meg fingeren. For bare noen dager etter at jeg skrev innlegget mitt forsvant snøen, og da julaften kom minnet omgivelsene mine meg mer om oktober enn desember. Vi ble snytt for en hvit jul. Ikke så mye som et snøfnugg var å oppdrive i romjulen, og da vi passerte nyttår var det heller ingen tegn til at den skulle komme. Men så kom jeg jo for skade å si for et par dager siden at jeg likte egentlig været sånn som det var da, for det var ganske varmt for årstiden og verken slaps eller isete søledammer var å oppdrive. Det må Naturen ha hørt, for i dag ligger det altså et hvitt teppe over takene på nabohusene, bare for å markere sin posisjon, som en bortskjemt drittunge med mindreverdighetskomplekser. Og den ler av meg.

Enn så lenge så er det ikke i nærheten av nok til at jeg må måke. Men ta det med ro, det fikser Naturen i løpet av noen dager. For naturen leser nok bloggen min også. Sannsynligvis med en utenlandsk IP-adresse sånn at det ikke gir utslag på topplista, for ikke engang det unner den meg.

Naturen er egentlig ganske kjip.

#frustrasjon #irritasjon #vær #vinter #snø #hverdag #samfunn #wecandomore