Når jeg ser oppover topplista på blogg.no ser jeg nesten bare ulike varianter av de samme tilsynelatende perfekte unge jentene som lever sine like perfekte liv med sine perfekte smil. Jeg hører stadig vekk at folk er lei av rosabloggere og falskheten de representerer. De ønsker seg noe annet, sier de. Noe litt mer ekte.

Tullprat, tenker jeg, for topplista lyver ikke.

Her dyrkes perfektheten i så stor skala at det holder ikke med en storpremie i genlotteriet for de unge jentene som flørter med topplasseringene. Det minste lille flik av særpreg fremstilles som en trussel mot muligheten for å noen gang føle lykke, og må for enhver pris elimineres med innsprøyting av botox og restylane. Først da vil man kunne oppnå nirvana og kunne si at det viktigste er tross alt å være seg selv.

Hva slags signaler sender det egentlig til oss andre? Særlig vi som blogger og «konkurrerer» med rosabloggerne om leserne?

Jeg har selvsagt sett videoen til Kristin «StyleConnection» Gjelsvik, og nikket enig gjennom hele talen hennes. Likevel kan jeg ikke unngå å føle meg litt hyklersk, for jeg har aldri lagt skjul på at jeg som transkjønnet føler noe er alvorlig galt med kroppen min. Ikke bare har jeg lyst til å fikse på åpenbare ting som det mellom skrittet og ikke minst puppene, da jeg jo ikke har noen. Men jeg har også begynt å føle at jeg misliker ansiktet mitt.

Selv om jeg stadig vekk hører at jeg ikke burde ha noe problem med å bli oppfattet som en jente av omgivelsene, så har jeg den siste tiden begynt å mislike det jeg ser i speilet. Jeg har fått lyst til å legge meg under kniven og gjøre noe med hakepartiet og nesen min, i håp om at dette vil gjøre at jeg vil føle meg pen nok og kvinnelig nok. For jeg vil jo så gjerne bli venner med speilet igjen. Men er det virkelig dette som er løsningen?

Noen inngrep må jeg nok gjøre, for det er ikke holdbart for meg å fortsette å leve som den gutten og mannen samfunnet forventer av meg fordi jeg er født med tissen på utsiden. Likevel er jeg skeptisk til å gjøre rene skjønnhetsinngrep. For jeg har følelsen av at denne perfeksjonen samfunnet nå streber etter er umulig å oppnå. Man vil alltid finne noe ved seg selv man er misfornøyd med, og gjør man først et inngrep er terskelen mye lavere for å gjøre et nytt senere, og enda lavere for neste gang, og så videre. Det må da finnes noen enklere metoder?

Vel, jeg skulle i alle fall oppdage i går, da jeg hadde satt av dagen til å øve på å sminke meg, og plutselig klarte å legge perfekt eyeliner at det ikke nødvendigvis trenger å være så komplisert. Egentlig var ikke eyelineren helt perfekt heller, men den var god nok til at den gjorde det den skulle og fikk øynene mine til å lyse opp. Jeg skal ikke engang forsøke å beskrive følelsen det ga…

Men jeg håper man snart får perfekt eyeliner på resept som anti-depressiva.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #angst #depresjon #psykisk #helse #psykologi #skjønnhet #hysteri #blogg #madnesscaughtanothervictim #tanker