I går gikk jeg en liten tur i skogen i nærheten av der jeg vokste opp, og i løpet av denne turen ble bildet under tatt. Men her vil nok faste lesere kanskje rykke til og reagere på at det er noe som ikke stemmer helt med bildet.

Bildet skulle vel egentlig ikke ha eksistert?

For det er jo ikke lenge siden jeg skrev om at jeg ble uten kamera en stund, etter at mitt trofaste Canon EOS450 speilreflekskamera ikke ville samarbeide mer etter å ha blitt utsatt for heftig trøndersk sommerregn, selv om jeg hadde prøvd å beskytte det så best jeg kunne i kameravesken sin der jeg gikk på jakt etter ly fra regnet. Da jeg skulle bruke det dagen etter var det tilsynelatende stygge vannskader på innsiden av LED-displayet og utløserknappen ville ikke virke. Med andre ord, det var ubrukelig og hadde nok tatt sitt siste bilde…

…trodde jeg!

Jeg ble så fornøyd med dette bildet, som jeg lagde til det tidligere omtalte innlegget, at jeg bruker det igjen. Fordi jeg kan.

Jeg var i kontakt med både Canon og Fotocare, som er de eneste som har service på Canon-kamera i Norge, for å kanskje sende inn kameraet og se om det lot seg rense eller noe. Men jeg var jo ganske travelt opptatt i dagene etter dette med både flytting og frilansoppdrag, så jeg fikk aldri rotet meg til å faktisk sende det og kameraet ble liggende. Helt til jeg for noen dager siden plutselig fikk det for meg at jeg skulle prøve å skru det på igjen. Da så jeg at vanndannelsene på LED-displayet var så godt som borte. Det var bare noen få nesten mikroskopiske flekker her og der. Kanskje utløseren virket igjen også? Jeg måtte prøve…

I neste øyeblikk hadde jeg tatt et temmelig dårlig nærbilde av klesskapet mitt. Men det var motivet som var skyld at bildet var dårlig, ikke kameraet. Så i går tok jeg det med ut i skogen for å teste det på nytt. Og jeg tror vel vi kan si oss enige i at det er lite som tyder på at det øverste bildet er tatt med et kamera som for noen uker siden ikke ville virke på grunn av vannskader?

Uansett er jeg overlykkelig over å igjen ha en velfungerende speilrefleks. For hva er vel en rosablogger uten et kamera?

#foto #kamera #speilrefleks #hverdag #blogg #hipphipphurra