Dette innlegget avslører en vesentlig feil hos meg. Jeg går alt for lett tilbake på det jeg sier. For eksempel så sa jeg for to innlegg siden at jeg skulle kutte drastisk ned på alle innlegg som faller innenfor kategorien «outfits» og «wants» fordi de i lengden er omtrent like ubegripelig kjedelige som diktanalyse. Eller kappgang. Eller å føre statistikk over avvik i gjennomsnittslengden på fersk asparges hos de fem største grønnsaksutsalgene i landet det siste året. Det hadde nok fort blitt en snakkis på fremtidige jobbintervjuer om du hadde hatt dette punktet under «sommerjobb» på CV-en.

Noe annet jeg har sagt er at jeg må gjøre noe med hva jeg kjøper inn til garderoben min. Som deltidsjente, forøvrig også et punkt som kunne blitt en snakkis på fremtidige jobbintervju om jeg valgte å skrive dette under «kjønn» på CV-en, så har jeg jo naturlig nok mest gutteklær. Jeg tør jo enn så lenge ikke å gå ut blant folk kledd som jente. Dermed har det gjerne blitt sånn at jeg kjøper veldig fine kjoler, sånne som det finnes for få anledninger til å bruke, selv for de som er født som jenter. Jeg har derfor jobbet lenge med å prøve å bygge meg opp en garderobe med «hverdagsklær» til den dagen jeg tør stå frem.

På onsdag var min venninne Eline og jeg ute på en shoppingrunde for å gjøre noe med dette. Jeg fant ingenting jeg hadde lyst på. Absolutt ingenting. Men jeg må jo ha klær, så jeg setter meg og roter rundt på internettet, og hva finner jeg?


Joda… enda en veldig fin kjole. Av den typen jeg lett forelsker meg i. Ikke overraskende, så er jeg også denne gangen forelsket. Ikke bare det. Flere av venninnene jeg viser frem denne kjolen til sier at denne jeg bare kjøpe! Så da sitter jeg her da og vurderer å kjøpe enda en fin kjole som jeg aldri finner en anledning til å bruke. Og ikke bare det, jeg skriver et «want»-innlegg om det.

Sukk.

Samtidlig, så er ikke dette den mest pyntelige kjolen jeg har sett. I følge nettbutikken jeg fant denne kjolen på, selges underskjørtet kjolen er avbildet med separat. Den vil sannsynligvis se mer hverdagslig ut uten. Kombineres den med en cardigan og et par tights i en eller annen festlig farge vil den nok pyntes enda mindre ned, noe i samme gate som det jeg beskrev i et tidligere innlegg om å bruke sommerkjolen om vinteren. Det vil da gå over i kategorien «casual wear», altså noe jeg uten problemer kunne ha gått med i det daglige. Om jeg hadde turt å gå kledd som jente i det daglige da, men det er det jo planen at jeg skal klare på sikt.

Jeg er veldig i tvil. Så jeg henvender meg til deg, og da mener jeg akkurat deg, kjære lesertryne.

Synes du jeg skal kjøpe den? Eller synes du denne kjolen ikke funker i det daglige, selv med de justeringene jeg beskriver?

PS! Jeg lover at neste innlegg vil følge opp tråden fra forrige innlegg i større grad enn dette innlegget gjør...