Det er en uke igjen til jul, og jeg er i likhet med veldig mange andre passe sliten, selv om jeg begynner å komme i mål med det meste. Men på grunn av dette førjulstresset har bloggen min blitt nedprioritert de siste dagene, selv om jeg har vært innom for å lese og svare på kommentarer. Derfor synes jeg det var på sin plass med et lite livstegn og oppdatering på hva som har skjedd de siste dagene.


Etter forrige innlegg om jakten på og tapet av den perfekte julekjolen, bestemte jeg meg for å ikke ta sjansen på å bestille noe nytt fra en nettbutikk og måtte vente i en uke på noe som bare kanskje kom frem til jul, og som i tillegg bare kanskje passet. Så kjæresten min og jeg dro ut på en lengre butikkrunde i helgen for å lete etter en ny kjole. Men jeg skal hilse og si at utvalget i butikkene i Trondheim sentrum er triste greier. Det var svært lite jeg er villig til å kvalifisere til festkjoler, og av de få det faktisk var der ute, var det få jeg var villig til å se to ganger på. Vi ga mer eller mindre opp og gikk for å finne oss et sted å spise. Vi trengte nemlig en oppmuntring etter denne depressive shopperunden.

Men så, bare tre minutter før sentrumsbutikkene stengte, kom vi på at vi jo var i nærheten av Oasis, en butikk vi av en eller annen grunn hadde glemt å ta med i vurderingen av aktuelle butikker. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg falt for den første kjolen jeg så da jeg kom inn. Med unntak av utringningen som var mye dypere, lignet den faktisk på kjolen jeg akkurat hadde måttet sende tilbake til leverandøren. Selvsagt skulle jeg ha den. Så kort tid tror jeg aldri jeg har brukt i en butikk før, om vi eksluderer alle de gangene hvor jeg har visst nøyaktig hva jeg skulle ha. I ettertid lurer både kjæresten min og jeg på hvorfor vi ikke gikk på Oasis med en gang. Vi vet jo fra tidligere at de har mange fine kjoler, så hvorfor vi glemte dem vil forbli et mysterium.

Siden det var minutter før stengetid fikk jeg ikke prøvd kjolen på stedet, men jeg prøvde den da vi kom hjem, og den satt godt. Så nå har jeg kjole til jul. Men du som leser denne bloggen får ikke se den før i romjulen. La det bli en overraskelse.


Denne kjolen ble det ikke. Den har jeg nemlig sendt tilbake til Nelly da størrelsen på vaskelappen var like virkelighetsfjern som den jevne utstiller på alternativmessen.

Men som mine faste lesere etter hvert har fått med seg er det ikke bare førjulstresset årsaken til at bloggen blir litt nedprioritert. For det begynner nå å bli en god stund siden pc’en min bestemte seg for å ikke samarbeide mer og nektet å slå seg på. Jeg fikk hjelp til å åpne den og sette en diagnose, og trodde den skulle være oppe og gå igjen etter noen uker, men nå har det gått snart en måned. En måned hvor jeg har som reserveløsning måttet bruke en minilaptop som knapt nok tåler å kjøre nettleseren og Word samtidlig, og det har ført til mye frustrasjon. Nå viser det seg derimot at pc’en min ikke lar seg reparere, så da ble det innkjøp av ny i stedet. Jeg vet ikke om det er så smart av meg å kjøpe nå, mot å vente til nyttårsalget, men jeg begynner virkelig å få vondt i nakken av denne minilaptopen.

Så spørs det da om en ny pc vil føre til hyppige oppdateringer med det første. For nå står jo julen for turen, med alle sine familiemiddager og andre aktiviteter, og det vil jo kreve ganske mye av oppmerksomheten min. Men det vil også føre med seg en del frustrasjoner for en som oppfattes som gutt men vil være jente. Og sånt gir jo inspirasjon.

Så hvem vet?

Det beste blir nok å bare følge med uansett. Det taper du ikke noe på.