Sola skinte og gradestokken viste godt over 20 grader der jeg gikk nedover den travle gågata Nordre gate i Trondheim i går, kledd i en liten sommerkjole med nakne ben under, med masse folk rundt meg på alle kanter. Og jeg kunne ikke brydd meg mindre om noen av dem kunne se på meg at jeg er transkjønnet og født som gutt, eller hva de måtte tenke om meg.

Jeg var for opptatt med å kjenne på hvor fantastisk det føltes å bare kunne være seg selv!

Helt siden jeg på en sommerdag som dette oppdaget at jeg følte meg som en jente, har jeg hatet disse dagene hvor jeg har sett misunnelig mot de andre jentene i sommerkjolene sine og skullet ønske at jeg kunne kle meg som dem. Likevel har jeg ikke turt. Jeg har vært for redd for hvordan andre ville reagere og om jeg kom til å bli utstøtt av samfunnet for dette. Etter hvert som jeg gradvis begynte å våge meg ut kledd som jente, følte jeg at alle stirret på meg. Selv om jeg egentlig visste at alt dette bare var i hodet mitt, så klarte jeg ikke å unngå å føle dette. Jeg hadde det ikke bra.

Men for snart to uker siden kom vendepunktet, da jeg på 17. mai hadde latt være å pynte meg fordi jeg opprinnelig hadde tenkt å bare være hjemme, men så måtte en liten tur til sentrum likevel. Da fikk jeg kjenne hvordan det virkelig er når alle stirrer anklagende på deg og noen av dem igjen føler behov for å sette deg på plass fordi du bryter med samfunnsnormene. Men selv om det var ubehagelig der og da, så skjedde det jo egentlig ingenting. Jeg overlevde jo. Jeg tok ikke engang skade av det!

Plutselig var det å gå nedover Nordre en solskinnsdag kledd i en kort sommerkjole den naturligste tingen i verden. Så naturlig at jeg mesteparten av tiden ikke engang tenkte over hvordan jeg var kledd. Men når jeg gjorde det, tenkte jeg på hvor fantastisk det føltes å slippe å være misunnelig på de andre jentene, og endelig kunne nyte en slik sommerdag fordi jeg kunne være meg selv, slik jeg har drømt om i mange år.

Jeg er overbevist om at hvis været holder seg, så kommer dette til å bli min sommer. For endelig klarer jeg å gi faen!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #sommer #sol #Trondheim #utfordring #utvikling #samfunn #angst #depresjon #psykisk #helse #likegyldighet #trengerikkeværenegativt #tydeligvis #18igjen