Så var det valg igjen. Det kom forhåpentligvis ikke som noen stor overraskelse for deg, for selv de mest åndsfraværende rosabloggerne har for lengst klart å lire av seg to-tre linjer med ukontroversielle selvfølgerligheter, politiske korrektheter og innøvde slagord, uten noen som helst personlig begrunnelse for hvorfor de mener det de gjør om sitt parti. Gjerne avrundet med et stort bilde av dem selv, smilende, hentet fra arkivet av «dagens outfit» fra en tid kjerneleserene deres ikke er i stand til å huske, fordi det er så lenge siden. Altså innenfor de siste fire månedene.

Men jeg synes det finnes nok av valgomater der ute som forteller deg hvem du skal stemme på, selv om de ikke fungerer og alle foreslår at jeg skal stemme FrP, frekke som de er. Så jeg tar nå i stedet i bruk elimineringsmetoden og forteller deg hvem du absolutt IKKE, under noen som helst omstendighet, skal stemme på. Jeg gir deg, sett fra en transkjønnet persons subjektive standpunkt, partiprogrammet til Norges latterligste parti. Partiet som er heldige hvis de får stemmer fra noen som ikke befinner seg innenfor den harde kjernen av de tjue personene som er innenfor formannens omgangskrets, og mine dypeste kondolanser til disse. Jeg snakker om Norges Kristne.


Så dukket det altså opp enda et parti med et kristent fortegn. Det holdt ikke med Kristelig Folkeparti, eller de mindre kjente Kristent Samlingsparti og De Kristne. Hvorfor er Norges Kristne så mye verre, sånn rent bortsett fra at de har helt klart den verste hjemmesiden av de tre, samt at de har en logo laget i MS Paint, fordi åndsverksloven nektet dem å bruke logoen til noen andre?

La oss begynne med bakgrunnen til partileder Magnar Tanem. Ved kommunevalget i 2011 stilte han som ordførerkandidat for nettopp Kristent Samlingsparti i Oslo, og var tidligere aktiv i den nynazistiske organisasjonen Norwegian Defence League, men meldte seg ut kort tid før 22. juli 2011 fordi Jesus ba ham om det. Dersom dette stemmer, så forklarer det i det minste hvordan partiet på sin hjemmeside kan påstå at partiprogrammet deres er «godkjent av Gud». De har tydeligvis jevnlig kontakt, og jeg tror ikke vi skal avskrive muligheten for at dette skjer over en flaske absinth. Når vi er inne på 22. juli huskes også Tanem for sitt frisinnede debattinnlegg om at 22. juli skjedde fordi våre handlinger har gjort at Norge har mistet Guds velsignelse. Han er heller ikke fremmed for trusler og pengeutpressing for å skaffe finansiering til dette tullepartiet sitt. En real kjernekar med andre ord.


Magnar Tanem, Norges Kristnes partiformann, han har en telefon som går opp i det blå. Foto: Skjermdump fra TV2/hentet fra Bjørn O. Hansens blogg.

Med dette lovende utgangspunktet godt plassert i bakhodet, skal vi sammen gå gjennom deler av partiprogrammet, og se at denne sporvognen slett ikke går opp til himmelen. Herifra går det bare nedover. Først står det noen linjer om at de vil kriminalisere abort og selvmord. Ingen store overraskelser her, selv om jeg undres hvilken straff de skal gi dem som tar sitt eget liv. Er ikke de ganske ferdige fra før? Og om deres forestilling om himmel og helvete stemmer, så vil de vel uansett havne i flammehavet?

Men så kommer de skikkelige godbitene. Etter noen linjer om at ekteskapet er hellig og innstiftet av Gud, og at det skal være forbeholdt mann og kvinne og at skilsmisse skal forbys med hensyn til barna, fordi det jo er så mye bedre for barna å se mamma og pappa krangle og kaste tallerkener og bestikk på hverandre, kommer det første wtf-øyeblikket.

Samboerskap er i følge Bibelen hor og må forbys. Alle former for reelt polygami, der flere menn og kvinner bor sammen er også ukristelig og må forbys. Det må under ingen omstendighet tillates at ugifte personer av ulike kjønn har felles toalett og bad.

Wow. Bare wow. Ikke vet jeg hva de mener med reelt polygami, da det jo er forbudt ved norsk lov i utgangspunktet å ha flere ektefeller, og samboerskap også er utelukket fra deres side. Jeg kan ikke annet enn å gå ut i fra at de her mener at det å bo i kollektiv med noen av motsatt kjønn er fyfy, og at det er derfor den siste linjen er føyd til. Men det får meg likevel til å lure. Mine foreldre kan altså dele bad, men jeg kan ikke dele bad med faren min? Eventuelt moren min, siden jeg antar dette partiet vil forby behandling av transkjønnede også, og derfor aldri vil se på meg som en kvinne fordi jeg er født som gutt.

Dermed blir det også naturlig for meg å spørre: får jeg lov til å dele bad med meg selv?

Men jeg har større problemer enn som så om disse tullingene får danne regjering. For sannelig skal de ikke bare nekte homofile å gifte seg, de skal kriminalisere homofili og straffe dem som praktiserer det. Svært strengt til og med, og det samme gjelder de som praktiserer «andre former for perversiteter». Selv om de sannsynligvis ser meg som mann, så ser jeg meg selv som lesbisk og er sammen med en jente. Så uansett hva de ser meg som så er jeg fucked, enten som lesbisk eller som bare pervers.

Men vi skal heldigvis tilbys hjelp av Kirken og helsevesenet til å bli aseksuelle eller heterofile. Hjelpe meg…

Derifra er det naturlig å gå over på øvrig kriminalitet, og ikke overraskende ønsker de større straffer, særlig til kriminelle av utenlandsk opprinnelse.

Vi vil automatisk utvise alle utenlandske statsborgere som begår kriminalitet, uansett handlingens art og størrelse. Utenlandske statsborgere (uten hjemland) må sone i egne fengsler eller straffeinstitusjoner med langt lågere standard enn det generelle. Disse skal deporteres til et antatt eller naturlig hjemland så raskt det er praktisk mulig. Dersom ingen land vil ta i mot dem skal de sendes til et internasjonalt ingenmannsland, f.eks. Sahara eller Nordpolen. De får en boks med fiskeboller, en genser og en tollekniv med seg i slike situasjoner. Fiskebollene kan erstattes med tre sardinbokser dersom det er rimeligere for staten.

Jeg skal innrømme at det frister litt å se tv-bilder av Mullah Krekar stående i isødet med naken underkropp og en boks fiskeboller i hånden. Men moralen er vel klar her. Er du innvandrer og hater fisk, så bør du oppføre deg. Hvis du i det hele tatt får lov til å komme inn i landet i utgangspunktet.

For sannelig lar ikke Tanem sine NDL-røtter vise seg i full blomst gjennom partiets vedtekter om innvandring. Her skal vi ikke slippe inn hvem som helst, og for å få norsk statsborgerskap må søkeren gjennom en kunnskapstest om Norges grunnlov, Snorres kongesagaer og Bibelen, bestående av minst tusen spørsmål hvor alle svar må være riktige, samt i løpet av et kvarter kunne deklamere hele Henrik Ibsens «Terje Vigen» på stedet. Du vet, sånt som en hvilken som helst nordmann ikke klarer, skal kreves av dem som kommer utenfra. Men det hjelper ikke om du kan hele Håvamål på rams, hvis måten du ankommer Norge på er feil.

Asylanter som kommer ved hjelp av raske og moderne transportmidler skal uten unntak avvises med en gang de lander på norsk jord, med unntak av enslige mindreårige. Moses sin førtiårige vandring gjennom Egypt og Sinaiørkenen skal her tjene som forbilde, og de som skal anses som reelle flyktninger eller asylanter må ta seg inn i riket til fots og ha gjort det hele veien fra hjemlandet. Asylanter utenfor Norden må ha brukt minst fire år på vandringen til Norge og ha vært iført sandaler, kappe og stav slik Moses var (varme sokker, votter og lue tillates i tillegg på vinters tid).

Du skal være bra imbesil for å ikke lese mellom linjene at Tanem & co ikke ønsker asylanter eller andre innvandrere til landet. Å prøve å pakke det inn i bibelsk sammenheng er bare undervurdering av velgerne. Hvor dumme tror de egentlig vi er?!

Omtrent her stopper jeg opp, og rister på hodet. Selv om jeg ikke har kommet til de hårreisende inngrepene de tenker å gjøre i skole og utdanning, så tenker du nok det samme som jeg gjorde da jeg så dette partiprogrammet første gang. Dette kan da ikke være sant? Dette må da være en eneste stor spøk? Men dessverre, nei. Ofte overgår virkeligheten fantasien og Partileder Tanems bakgrunn, omtalt i begynnelsen av dette innlegget, tatt i betraktning, virker å gå hånd i hånd med den ideologien de presenterer. At partiet også er registrert i Brønnøysundregistrene taler også mot at dette er en gedigen fleip. For er ikke det litt vel langt å gå bare for en vits?

Så selv om jeg ikke tror at dette partiet vil få mer enn maks 20 stemmer, og at alle disse kommer fra Tanems omgangskrets, så sier jeg klart i fra. Dersom Norges Kristne kommer til makten, så kommer jeg til å kaste kappen rundt kroppen, ta staven i den ene hånden og fiskebollene i den andre, og forlate landet uten å se meg tilbake. For å si ja til dette partiprogrammet, er det samme som å si nei til vår egen frihet.


Illustrasjon begått av Hannah, som tydeligvis blir med meg på ferden ut av Norge om dette radikale regjeringskiftet finner sted.

Men før noen der ute begynner å komme med hatmeldinger mot kristendommen: Jeg er ateist og ikke-troende selv, men disse tullingene er like lite representative for kristne som Taliban er for muslimer. Dette er ekstremister som gjemmer seg bak religion for å undertrykke, og tvinge gjennom sine meninger. Så heldigvis har de få kristne bloggerne jeg har sett omtale dette partiet, tatt like stor avstand fra dem som jeg nå har gjort gjennom dette innlegget.

Så når det er sagt, hva mangler nå?

Åja, det obligatoriske bildet av meg, smilende, i et gammelt bilde fra «dagens outfit»-arkivet.


Les hele Norges Kristnes partiprogram her, og pris deg lykkelig over at de aldri vil danne regjering, og at mye av det de skriver faktisk krever endring av grunnloven, noe som i praksis betyr at lovendringene må godkjennes i to forskjellige stortingsperioder for å gå gjennom. Og så lenge kommer ikke dette partiet til å sitte, ikke engang om de så ved et uhell skulle havne i regjering.

Så ingen grunn til å miste nattesøvnen av den grunn.