I går dyttet jeg grensene mine en halv kilometer. Jeg befant meg så langt utenfor komfortsonen at jeg ikke klarte å se den. Men selv om jeg skalv så mye av nervøsitet at Munkholmen så ut som Minas Tirith, gikk det overraskende greit å møte den helt ukjente fotografistudenten og hjelpe henne med skoleoppgaven ved å stille som fotomodell. Etter at hun var ferdig og fått de bildene hun trengte, beholdt jeg både jenteklærne og sminken på. Ganske naturlig skulle man vel tro, jeg ønsker jo å være jente på heltid.

Men plutselig utpå kvelden føltes alt bare feil. Jeg var ikke i noen truende situasjon eller noe sånt, jeg var hjemme i min egen leilighet, men følte bare for å rive av meg klærne og få av sminken fortest mulig. Jeg kan ikke beskrive hva jeg følte, bare at det føltes forferdelig galt, og det var ingen god følelse. Den ga seg heller ikke før jeg hadde skiftet til t-skjorte og joggebukser, sminken var vasket av og parykken lagt vekk. Jeg var temmelig nedstemt og forvirret da jeg la meg noen timer senere.

Om noen timer skal jeg til psykologen, og jeg hadde planer om å møte som jente. Nå er jeg usikker på om jeg klarer det, og derfor vurderer jeg å møte som gutt i stedet. Men jeg kjenner at jeg ikke er komfortabel med å ta dette valget. For hvis det er slik at jeg må ta pauser fra å være jente, hvordan skal det da bli når jeg står frem og faktisk blir jente på heltid? Andre jenter har jo ikke denne muligheten, så er det egentlig greit?

Eller burde jeg faktisk tillate meg slike pauser nå i denne overgangsperioden hvor jeg faktisk trener på å bli modig nok til å stå frem med min transkjønnethet, slik at jeg ikke presser meg selv for mye til noe jeg ikke er klar for? For som jeg skrev i et innlegg nylig så har det å kle seg som jente for meg nesten blitt synonymt med å utfordre meg selv. Eller for å si det på en annen måte, oppsøke situasjoner hvor jeg ikke føler meg trygg. Da vil også det å være jente også forbindes med noe ubehagelig. Eller?

Jeg vet sannelig ikke.

PS! Jeg har fått bildene fra fotografen, og her var det mye bra! Jeg poster dem i morgen!

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #angst #depresjon #psykisk #helse #frykt #utfordring