Tidligere i desember skrev jeg om hvordan jeg gruer meg til å se alle andre jenter i bloggland dele sine juleantrekk mens jeg selv må tvinge meg selv inn i dress og fantasere over når det vil bli min tur til å få feire julen i kjole som den jenta jeg er føler meg som.

Det har resultert i et par henvendelser på privaten fra lesere som ønsker å invitere meg hjem til seg, i morgen på selveste julekvelden, med beskjed om at her kan jeg komme kledd akkurat slik jeg vil og at det vil være nok av mat og hygge til oss alle. Dette er selvsagt veldig hyggelig og ikke minst rørende at så mange tenker på meg. Men egentlig handler jo jula om så utrolig mye mer enn hva man har på seg.

Foto: NMPfoto

Foto: NMPfoto © 2016

For når sant skal sies er jeg ikke spesielt glad i julemat, men jeg spiser den likevel fordi det jo er jul. «Tre nøtter til Askepott» og «Reisen til Julestjernen» gir meg underlivssopp og spasmer, og etter at de også klippet opp Disneys julekavalkade til det ugjenkjennelige har jeg sluttet å bry meg om juleprogrammene på TV også. Da er det egentlig ikke så mye som gjenstår.

Annet enn familien. Men til gjengjeld er også familien veldig viktig for meg.

Samme hvor mye jeg hater dressen min og hvor feil det føles å ta den på, så er det ikke uten grunn jeg gjør det. Jeg gjør det for å glede mamma. Fordi det er viktig for henne at vi alle pynter oss og er samlet på julaften, og som jeg har sagt tidligere er jeg ikke helt klar selv for å bryte den barrieren og ta på en kjole i stedet heller. Da får det bare bli sånn når jeg skal være med dem.

Dessuten tror jeg ikke de hadde fått en så fin julefeiring om jeg hadde valgt å feire hos fremmende fremfor med dem.

Men så er det ingen andre steder jeg heller vil være på julaften. I alle fall ikke så lenge jeg er singel og ikke trenger å inngå kompromisser med en eventuell samboer. Det er jo familien min, tross alt. De er glade i meg, og jeg er glade i dem.

Det blir nok min tur til å vise frem julekjolen i bloggen en dag også. I mellomtiden tåler jeg å være misunnelig på de andre.

Det finnes tross alt ting som er viktigere.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #jul #feiring #familie #antrekk #outfit #menikkelikevel