Det er vel ingen hemmelighet at jeg vet så alt for godt hva det vil si å hate kroppen sin. Men selv om det nok er på en litt annen måte enn de fleste jenter gjør, synes jeg det er utrolig trist når jeg hører om unge jenter som knapt er ute av tenårene legger seg under kniven for å rette ut rynker som bare de selv kan se, i håp om å oppnå den «perfekte» kroppen.

Problemet er at dette skjønnhetsidealet er skapt av en reklamebransje med tilgang på Photoshop og andre retusjeringsverktøy, og etter at rosabloggerne også begynte å lære seg disse verktøyene for å fikse på seg selv og gi seg selv bedre selvtillit i øyeblikket, har dette desperate ønsket om å oppnå den umulige idealkroppen bare eskalert.

Som en motvekt til dette minner jeg stadig på leserne mine når jeg deler antrekksbilder at dersom jeg med mitt utgangspunkt som transkjønnet kan se bra ut, så kan alle jenter det, for jeg er tross den av oss som er født med pikk.

Derfor føles det også helt naturlig for meg å nå signere og begynne å følge Sunn Fornuft-plakaten.

Hvis jeg klarer å se bra ut med mitt utgangspunkt, så vet jeg at du også kan se fantastisk ut! For du vet hva jeg har mellom bena…​

Men selv om Sunn Fornuft-plakaten blir lansert først om noen dager, så føles det som om jeg har fulgt den helt siden jeg begynte å blogge for snart fire år siden. Det eneste jeg ryker på er punktet om klesstørrelse, for denne har jeg oppgitt et par ganger. Nå er jeg riktignok ikke spesielt tynn sammenlignet med de bloggerne dette rådet nok er ment for, men jeg ser likevel argumentet for hvorfor dette like godt kan droppes, så da tar jeg til meg dette i fremtiden.

Det har også vært vanskelig å avvise lesere som tar kontakt og søker hjelp med sine problemer, og jeg har ikke tall på hvor mange unge transpersoner som har ønsket min hjelp fordi de ser opp til akkurat meg, og derfor ikke ønsker å bli sendt videre til støtteorganisasjoner med langt mer kompetanse enn jeg har. Jeg har tidligere skrevet i bloggen at jeg slutter å besvare meldinger når dette skjer, for selv om det er vanskelig å avvise noen når samvittigheten slår inn, så er det viktig å huske at jeg ikke er noen fagperson. Jeg kan ende opp med å gjøre vondt verre, selv om jeg mener det aldri så godt. Derfor synes jeg dette er et godt og viktig punkt på plakaten.

Sånn sett føler jeg at tittelen Sunn Fornuft-plakaten egentlig er veldig treffende. For om du tenker over det kan alt som står der oppsummeres med disse to ordene, og om du bare bruker sunn fornuft når du blogger, så vil du følge plakatens punkter uten å trenge å tenke over dem. Det er vel derfor jeg føler at det er så lett å stille seg bak den, og at det føles som om jeg allerede har fulgt den i snart fire år?

Derfor er også det minst like enkelt for meg å signere den og si at denne bloggen følger nå Sunn Fornuft-plakaten.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #inspirasjon #beauty #skjønnhet #utseende #sunnfornuft #nemlig