I går var det tredje juledag, og den første dagen etter julaften med åpne butikker, noe som har gitt den det uoffisielle navnet «Den store byttedagen». På en paradoksal måte er altså denne dagen, midt i romjulen, den dagen som er fjernest fra hele julens budskap om å tenke på og glede andre og sette givergleden i fokus. Bare tre dager etter julaften er egoismen i sentrum. Nå skal jeg-et feires og selv om tanken du fikk med gaven var aldri så god, så finnes det andre ting du heller kunne tenke deg, som jo sto på ønskelista men som du ikke fikk. Dermed er også sentrumsbutikkene og kjøpesentrene som en kaotisk krigssone å sammenligne denne dagen…

Illustrasjonsfoto: Mercursenteret – litt sånn var det faktisk i går. Det var folk der, men det var langt fra noen trengsel…

…skulle man tro. Jeg gikk inn til Trondheim sentrum i går, og det var veldig rolig sammenlignet med en hvilken som helst annen lørdag i løpet av det siste året. Det spørs om folk flest ser for seg det samme kaoset som jeg beskrev her, og derfor holder seg hjemme. Dermed fikk jeg unnagjort min bytterunde i temmelig rolige omgivelser. Ikke at jeg hadde så mye å bytte inn da, for fra gavehaugen jeg viste frem i gårdagens innlegg har jeg bare byttet ut bokhandler-gavekortet i to bøker. Det synes jeg ikke er den verste formen for bytting heller.

Da gavekortet var byttet ut i henholdsvis norsk science fiction og norsk tegneserie, måtte jeg selvsagt ta en titt på salget også. Det gikk som det måtte gå, og plutselig var det to kjoler som nærmest grep etter meg og ville bli med meg hjem. På tross av at den ene er ermeløs og den andre kortermet.

Men jeg lot meg overtale til å se nærmere på dem, og tok dem til og med inn i prøverommet for å prøve dem på først! Selv om jeg som vanlig følte meg litt nervøs der jeg, ubarbert og dermed med et mer maskulint utseende enn til vanlig, nærmet meg prøverommet i dameavdelingen på H&M med to kjoler hengende over armen, så gikk det veldig bra. Kjolene satt veldig godt, og da var det ikke tvil om at de måtte bli med meg hjem. At den ene til og med var nedsatt til 75 kroner gjorde avgjørelsen også mye enklere.

Nå gleder jeg meg til å vise dem frem til kjæresten min, som jeg ikke har sett siden hun reiste for å være med familien sin for en uke siden, og som jeg derfor savner noe voldsomt. Men jeg vet at hun er hjemme igjen i god tid før nyttårsaften som vi skal feire her sammen med foreldrene hennes.

Hva synes du om innkjøpene mine på den store byttedagen?

Har du byttet noe du fikk til jul selv, eller skal du bytte noe?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #shopping #innkjøp #mote #fashion #salg #romsjulsalg #nyttårsalg #jul #romjul #vinter #desember #bok #tegneserie #kollektivet #utfordring #dettebleenbradag