I begynnelsen av denne uken forbannet jeg den dagen jeg oppdaget at jeg var transkjønnet og ville være jente. Jeg kunne sluppet billig unna dette førjulstresset hvis jeg bare hadde godtatt at jeg ble født som gutt og deretter levd det livet det forventes en som blir født med tissen på utsiden. Men neida, jeg er transkjønnet. Det å være jente føltes så mye mer riktig for meg. Så i stedet for å godta den enkle løsningen med å dra frem den nøyaktig samme mørke dressen ved hver anledning, slik det er allment akseptert at gutter gjør, så føltes det mer riktig for meg å utsette meg selv for det helvetet av rituale jenter er nødt til å gå gjennom. Nemlig å finne den perfekte kjolen.

Kjolen jeg hadde sett meg ut. Skjermdump fra Zalando

Så jeg i begynnelsen av denne uken forbannet jeg alle guddommene fra alle de verdensreligionene jeg kunne komme på der og da på stedet, og passet på å ta med et par avgudsymboler som Justin Bieber, sånn for sikkerhets skyld. Jeg hadde brukt uker på å lete i nettbutikker, og vurdere funnene opp mot hverandre, før jeg endelig fant den perfekte kjolen. Men i det jeg hadde bestemt meg, var det for sent. Da var nemlig kjolen utsolgt.

Den perfekte kjolen glapp rett foran den overdimensjonerte nesa mi.

Lykken var derfor enorm da jeg i en halvhjertet jakt på en erstatter til kjolen jeg aldri ville klare å finne et godt nok alternativ, plutselig oppdaget at en av nettbutikkene ikke var tomme likevel. De hadde en inne, sannsynligvis en de hadde fått i retur, tatt i betraktning at de var tomme dagen før, og de nå hadde bare en inne. Da denne i tillegg var i den størrelsen jeg bruker, var jeg ikke sen med å bestille, og følte meg beruset på den ekstatiske vissheten om at kjolen jeg hadde forelsket meg i var på vei hjem til meg. Mindre var ikke entusiasmen da jeg i går fant en pakke med nettbutikkens logo på i postkassen. Jeg løp inn på den klamme hybelen min og rev opp pakken for å prøve på kjolen. Det var bare et problem. Jeg fikk den ikke på meg. Glidelåsen ville rikke seg. Kjolen var alt for liten.

Jeg sjekket merkelappen for å se om jeg kanskje hadde fått feil størrelse. Men nei, kjolen var merket med en hake vi i det latinske alfabetet gjenkjenner som en L. L for large. Den største størrelsen kjolen var tilgjengelig i. Den perfekte kjolen var for liten til meg i den største tilgjengelige størrelsen. Det fantes ingen stor nok størrelse til kroppen min.


Jeg så på magen min i speilet mens jeg holdt hendene over den. Er jeg virkelig så feit?

Men så kom jeg på at det var jo ikke sånn at alle klær i størrelse L er for små til meg. Nesten hele garderoben min er jo i den størrelsen. I alle fall den delen av garderoben som inneholder jenteklær. For som gutt bruker jeg klær som er merket med medium. Likevel sto jeg der og fikk ikke på meg en kjole som var merket med large. Jeg fikk det ikke til å stemme. Hvis dette var large, hvor liten i omkrets måtte jeg ha hatt for å i det hele tatt klart å trekke på meg en kjole i medium? Eller small for den saks skyld. For å klare å få på seg noe så smått, kan man umulig ha inntatt et måltid på flere år. Om man så hadde brukt all sin ledige tid til å svette over treningsapparatene, og kun nøyd seg med å absorbere fuktigheten i lufta som en eneste tillatte inntak av næring, hadde det vært mulig å presse så få kvadratcentimeter med polyester rundt kroppen. Jeg mener, man har jo ribbein også.


Modellen er 177 cm høy og bruker størrelse small. Hun kan ikke ha spist en eneste varmrett siden hun var konfirmant, stakkars… Skjermdump fra Nelly.com

Til nå har jeg omtalt kjolen som den perfekte kjolen. Det kunne den vært også, for den har alle de elementene jeg ser etter som bruker å kle meg best. Et utsvingende skjørt som som fremhever midjen min, en høy men vid utringning som demper skulderpartiet mitt og gjør brystene større, samtidlig som den skjuler det faktum at de ikke sitter fast i kroppen min, men er kun innlegg lagt i en bh.

Det kunne vært den perfekte kjolen. Hadde bare størrelsen vært mer i samsvar med merkelappen. Dermed passet ikke den perfekte kjolen med den uperfekte kroppen min.

Så jakten på den egentlige perfekte julekjolen fortsetter. Mens jeg fortsetter å forbanne meg selv for at jeg vil være jente og derfor utsette meg selv for dette i stedet for å ta til takke med å gå med det samme antrekket som sist, den nitriste dressen, og slippe unna med det. For det er jo det de andre som er født med tissen på utsiden gjør.

#transkjønnet #transkjønnethet #kjønnsroller #kjønnsforvirring #shopping #mote #juleshopping #julekjole #julejul