Siden jeg føler at den stadig kommer nærmere og nærmere, tenker jeg for tiden ofte på hva som vil skje den dagen jeg står frem. Den dagen verden får vite at jeg er transkjønnet og identifiserer meg selv som jente, og ikke som den gutten jeg har prøvd å være i alt for mange år. Jeg har skrevet tidligere at jeg gruer meg litt til mediestormen som kan oppstå på grunn av karrieren jeg har bygget opp under det folkeregistrerte mannsnavnet mitt.

Men hva med alle de jeg har kjent en gang i tiden og som jeg ikke lenger har noe å med å gjøre?

Hvor mange av dem vil plutselig komme til å ta kontakt for å få svar eller for å prøve å fremstå som min tapte bestevenn?

Jeg vil si jeg hadde en ganske normal barndom, og selv om jeg ble mobbet en del så hadde jeg en stor omgangskrets av venner. Det var først da jeg kom over på ungdomsskolen at ting ble vanskelig, særlig etter den sommerdagen da jeg som 13-åring oppdaget at jeg følte meg som jente. Jeg begynte å trekke meg unna de andre, som igjen etter hvert som jeg ble mer stille og innesluttet ikke lenger fant meg kul nok til å henge med. Da jeg fikk vitnemålet i hendene noen år senere hadde jeg i praksis ingen venner igjen. De få jeg hadde brøt jeg kontakten med. Jeg ville starte på nytt.

Ved hjelp av sosiale medier har jeg i senere år sett at mine tidligere venner fra den tiden fortsatt henger sammen. Men det var tungt da jeg ved en tilfeldighet snublet over en mimregruppe på facebook for ungdomsskolen jeg gikk på, hvor store deler av diskusjonene omhandlet meg, og ikke på en positiv måte. Men det er vel fint at noen kan se tilbake på disse minnene med smil og latter i det minste. Jeg husker det som de tre verste årene i mitt liv.

Men jeg kan ikke la være å tenke på hva som vil skje den dagen jeg står frem. For som sagt tror jeg det kan bli mediestorm, og da vil de jo få det med seg. Kommer de da til å ta kontakt? Kommer de til å be om unnskyldning? Kommer de til å prøve å gjøre ting godt igjen? Kommer de til å prøve å fremstå som min tapte bestevenn ved å bringe opp minner fra tiden før ungdomsskolen?

For det var en som prøvde seg på det siste da jeg begynte å dukke opp i lokalavisen da jeg så smått begynte å få et gjennombrudd. Men de få sporadiske notisene jeg fikk den gangen, tror jeg kan bli barnemat sammenlignet med hva som kan dukke opp den dagen jeg står frem som transkjønnet.

Derfor kan også omfanget bli mye større denne gangen.

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #filosofering #tanker #tankespinn #detmåtteut #ogsnartmåjegogsådet