I kveld er det duket for tidenes musikkopplevelse! Dessverre har den vært utsolgt lenge, og derfor må jeg ta til takke med min nyinnkjøpte kosebukse og lide meg gjennom den norske finalen i Melodi Grand Prix i stedet. Men egentlig skulle jeg altså ønske at jeg i kveld var på Samfundet og så det som den siste tiden har vært mitt favorittband live.

Jeg har nemlig på følelsen at Ghost ikke kommer tilbake hit til Trondheim igjen med det aller første.

Det var vel få som på forhånd hadde vært villig til å sette penger på at dette svenske bandet forkledd i masker og kardinalkapper skulle slå an så til de grader, og opplevd å bli hypet opp gjentatte ganger av både Foo Fighters’ Dave Grohl og Metallicas James Hetfield. Like fullt har de i løpet av få år rukket å bli et fenomen innen både metal- og indiemiljøer, med sine liveshows som minner mer om okkulte seanser, med vokalist Papa Emeritus III i sentrum som seremonimester.

Selv hørte jeg Ghost første gang tidlig i 2011, kort tid etter at de slapp debutalbumet «Opus Eponymous». Deretter glemte jeg dem litt noen år, før de igjen fanget oppmerksomheten min i fjor med albumet «Meliora» som jeg forelsket meg fullstendig i. Jeg var nok ikke den eneste, for straks det ble klart at fenomenet Ghost skulle opptre i storsalen på Studentersamfundet her i Trondheim, ble billettene revet vekk før noen rakk å si «Infestissumam«.

Dermed ble det ikke så jeg fikk høre «He is» eller andre favoritter fra det som den siste tiden har vært et av mine favorittband, selv om de altså i kveld skal opptre bare et par kilometer unna stuevinduet mitt.

Neida, jeg blir i stedet sittende hjemme og furte og trøstespise. Selv om jeg altså prøver å kutte ned på søtsakene, men noe må jeg da gjøre for å skape en illusjon av at jeg koser meg i kveld og late som om jeg ikke er bitter selv om jeg er nødt til å ta til takke med Melodi Grand Prix i stedet for en opplevelse jeg har en følelse av at det vil bli snakket om i lang tid fremover blant de som har skaffet seg billett.

Så hvis jeg går opp ytterligere i vekt nå, så er det Melodi Grand Prix sin skyld!

#musikk #metal #ghost #samfundet #Trondheim #mgp #melodigrandprix #furtefurtefurte