l morgen er det som kjent nyttårsaften, og siden jeg i løpet av dette året har blitt singel har jeg lenge gått og gruet meg til denne dagen. Ikke minst gruet jeg meg til å se alle andre bloggerne dele sine nyttårsantrekk fordi jeg visste at jeg i år ikke ville ha noen her i Trondheim å feire dagen med og som jeg også er trygg nok på til å la dem se meg kledd i kjole og høye hæler, da jeg jo ikke er helt ute av skapet med min transkjønnethet. Nå ligger også alt an til at jeg blir alene i morgen. Men trenger det å være så ille?

Nyttårskjolen min fra for to år siden. Første og eneste gang jeg har møtt et nytt år som den jenta jeg føler meg som.

For i fjor var jeg jo ikke alene, men jeg hadde heller ikke på meg kjole slik jeg ønsket fordi min daværende kjæreste og jeg feiret nyttårsaften sammen med hennes foreldre som ikke visste at jeg er transkjønnet. Det var jo forsåvidt en trivelig kveld det selv om det ble en nedtur sammenlignet med nyttårsaften året før hvor jeg for første gang sto under nyttårsrakettene i en glitrende kjole og ønsket året 2014 velkommen som den jenta jeg ønsket å være. 2014 skulle også vise seg å være et fantastisk år for meg og min utvikling, mens 2015 som jeg altså møtte kledd som gutt fremstår nå, som vi er i ferd med å forlate det, som noe kaotisk.

Har dette egentlig noen som helst sammenheng?

Kanskje ikke, men jeg er bestemt på at 2016 skal bli mitt år, og ser ikke bort i fra muligheten for at det kan bli året jeg blir Emilie på heltid. Så selv om jeg i år blir alene på nyttårsaften så skal jeg hilse det nye året velkommen på best mulig måte. Jeg har vært på butikken og kjøpt et godt stykke entrecôte og diverse grønnsaker som jeg tenker å innvie stekepannen jeg fikk til jul med, og ikke minst Ben & Jerry’s cookie dough iskrem til desserten. Og selv om jeg er alene så skal finkjolen og de høye hælene på slik at jeg likevel kan gå 2016 i møte som den jeg faktisk er.

Så får vi håpe det går noe bra på TV. I og med at jeg fortsatt ikke har fått rotet meg på salget for å få tak i en bluray-spiller. Men det blir nok ikke lenge over nyttår for å si det sånn!

Hvordan skal du feire nyttårsaften?

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lgbt #lhbt #desember #jul #godjul #nyttår #godtnyttår #novigod #2016 #duskalblimitt