Jeg har aldri følt meg feit når jeg har gått rundt som gutt. Litt mage, javisst, men å ha luftpute installert foran er det både praktisk og behagelig for eventuelle partnere som trenger en ekstra hodepute når fredagen skal tilbringes i sofaen med blikket rettet mot TV-skjermen. Dessuten var jo alle klærne mine i størrelse M.

Det vil si, det var helt til jeg begynte å kjøpe jenteklær.

Plutselig var jeg havnet i en tilværelse hvor det å tro at jeg kunne presse kroppen inn i en størrelse M var omtrent like optimistisk som å presse en halvkilo lettrømme ned i en sneakersokk. Jeg måtte svelge tungt der jeg i rullegardinmenyen hos Nelly.com krysset av for L og innimellom XL, mens jeg kunne lese at modellen som poserte i plagget jeg var i ferd med å bestille var 178 høy og brukte størrelse XS. Stakkars, tenkte jeg. Hun kan da umulig ha kjent lukten av en varmrett siden konfirmasjonsalder. Den slags liv, eller mangel på et sådan, kunne jeg aldri ha levd ut i praksis. Hva har du egentlig igjen for å leve på en så streng diett at livet fortoner seg som et mareritt? Sånn rent bortsett fra at du lever lenger…?

Men så sitter jeg der på SuperheroBurger, og inntar det som utvilsomt er Trondheims beste burger og kjenner at den øvre kanten på shapingundertøyet, som jeg har på for å etterligne kvinnelige former med den mannlige kroppen min, ikke ønsker å holde seg på plass, og ruller seg nedover før den legger seg som en pølse under mageregionen. Like etterpå kryper jeansen nedover, og genseren oppover, og i den nye åpningen som har dannet seg mellom disse plaggene som har rømt fra hverandre, klemmer magen seg ut med en konsistens og farge som minner om en nysatt bolledeig. Uten rosiner heldigvis. Så er det om å gjøre å prøve å dra alt på plass da, på en ladylike måte uten å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Dette skjer jo aldri når jeg går som gutt i størrelse M.

Hvorfor ønsker jeg å være jente igjen?

Det er nok ikke uten grunn at jeg har begynt å kjøpe epler når jeg skal ha noe digg til helga…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #kropp #kjønn #kjønnsroller #unfitness #rettogslett