Nå er det bare ti dager igjen til kjæresten min og jeg drar på vår andre Londontur sammen. Akkurat som sist har vi bestilt billetter til en musikal, men denne gangen fikk jeg bestemme hvilken. Så samme dag som vi feirer at vi har vært kjærester i et år, skal vi på Prince of Wales Theater og se «The Book of Mormon».


Illustrasjonsbilde: Visitlondon.com

Denne multiprisbelønnede musikalen kombinerer to ting som jeg enten liker eller bare fascinerer meg noe veldig. For å ta det sistnevnte først, så er jeg nemlig utrolig fascinert av mormonere. Jeg fungerer nemlig som en slags mormoner-magnet, for jeg blir stoppet av dem i ett sett på mine mange vandringer rundt i Trondheim sentrum. Likevel, så har jeg ikke et eneste vondt ord å si om dem. Alle er så genuint og gjennomført smilende og hyggelige, og uansett hva du sier til dem, så svarer de med å bare smile og være hyggelig. Jeg rett og slett elsker mormonere. De er så utrolig fascinerende.


Illustrasjonsfoto: Joan Marcus/Visitlondon.com

Men den andre årsaken til at jeg vil se denne musikalen er at den er skrevet av Trey Parker og Matt Stone, skaperne av South Park. Jeg er en stor South Park-fan, i alle fall frem til sesong 14. Sesongene etter det har vært litt varierende i kvalitet. Men likevel er humoren i denne serien en type satire av samfunnet som på overflaten kan virke som bare prepubertal underbuksehumor. Og ja, det er en del av det også, men under overflaten leveres en langt mer intelligent humor som ofte gjør like mye narr av begge sider av den saken de vitser med. South Park har også brukt mye musikk som en del av humoren, og filmen fra 1999 var i praksis en musikal, selv om de ikke markedsførte den som dette.

Men dette er langt fra første gang duoen brukte musikk for å vitse med mormonerne. De gjorde det også i South Park-episoden «All about the Mormons?» fra 2003, hvor de med musikk forteller historien om den mormonske tros grunnlegger Joseph Smith, en historie som er så vill at folk beskyldte Parker og Stone for å ha funnet opp hele greia. Men alt dette er hva mormonerne faktisk tror på, noe som gjør dem enda mer fascinerende.

Denne historien er ikke noe sykt som South Park-skaperne har funnet på. Dette er hva mormonere faktisk tror på!

Jeg kan ikke si noe annet enn at vi gleder oss, og har troen på at dette vil bli veldig bra. Det bør i alle fall det, med tanke på at vi betalte mer for billettene til denne forestillingen enn vi betalte for flybillettene. Men vi ble enige om at dette var et once in a lifetime-tilfelle. Men som sagt, vi gleder oss.

#reise #musikal #London #Bookofmormon #treyparker #mattstone #southpark #fysjfornoendyrebilletter #mendetmåblibra