«Er det nå i natt vi skal på kino? Jeg trodde det var i morgen!» Denne meldingen kom fra min venninne Lisa, bare minutter etter at jeg hadde oppdatert bloggen med nyheten om at jeg ved midnatt skulle på verdenspremieren til Guardians of the Galaxy vol. 2. «Også jeg som sto opp klokken seks i morges for å dra på spinning!».

Hun som hadde advart meg mot at det sene tidspunktet for visningen medførte en risiko for at hun kom til å sovne i kinosalen, ga nå uttrykk for at denne faren hadde økt betraktelig.

Jeg skal innrømme jeg var veldig spent på hvordan dette skulle gå da vi ankom kinoen litt før halv tolv.

Jeg møtte Starlord! Men Chris Pratt er visst mye lavere i virkeligheten? Snakket trøndersk gjorde han også…

Selv om jeg er veldig filminteressert har jeg aldri vært på en verdenspremiere og midnattsvisning av en film før, så jeg ante egentlig ikke hva jeg skulle forvente, men likevel må jeg si jeg er litt skuffet.

Jeg hadde vel forestilt meg at det kanskje skulle skje noe i foajeen før visningen, noe som var relatert til filmen, men det gjorde det ikke. Med unntak av noen røde løpere her og der og at Starlord trasket rundt med en liten musikkspiller som spilte musikk fra den første filmen, var det som en hvilken som helst annen dag på kino.

Ikke engang de andre publikummerne bidro da de fleste ikke dukket opp før omtrent samtidig som de begynte å slippe inn folk i salen, og de få som hadde møtt i god tid satt bare spredt omkring på foajeens mange benker med ansiktet langt nede i mobilskjermene sine. Så jeg fikk ikke helt den store premierefølelsen.

Men selve filmen innfridde forventningene, i den grad jeg hadde noen utover at den kom til å være en oppfølger. For det var akkurat det dette var, og oppfølgere er jo sjelden like bra som den første filmen, men jeg er likevel overbevist om at de som elsket den første også vil finne en plass til denne.

Filmen fortsetter nemlig i akkurat samme spor, og er like over the top og lite selvhøytidelig som den forrige, med masse 80-tallsreferanser i det jeg vil kalle en syrefest av en science fiction-film. Latteren satt løst i den nesten fullsatte salen og selv om Lisa innrømte at hun nok duppet av litt under de få dialogscenene, var filmen så tettpakket av ville actionscener at hun fikk mer enn nok hjelp fra lerretet til å holde seg våken.

…også har den jo Chris Pratt i rollen som Starlord da. Jeg har allerede sagt hva jeg tenker om ham.

Alt i alt et hyggelig gjensyn med antiheltene når de igjen blir nødt til å samarbeide for å redde galaksen, og som sagt tror jeg alle som likte den første også vil sette pris på denne. Jeg så den første to ganger på kino da den gikk for snart tre år siden, og det er slett ikke umulig at jeg ser denne også en gang til.

Hva med deg? Tenker du å avlegge Guardians of the Galaxy vol. 2 et kinobesøk? Eller sparer du deg til Baywatch-filmen har premiere i juni? Fortell meg i kommentarfeltet mitt!