Mens jeg var i Amsterdam, kom denne kommentaren til innlegget «Bloggen fyller to år i dag«:

Kommentaren er ikke akkurat skrevet av hvem som helst. Charlie, eller Rockstar Charlie, har i tillegg til å selv ha vært semifinalist til Vixen Blog Awards de tre siste årene, vært fast leser av bloggen min mer eller mindre siden oppstarten. En slik kommentar får liksom litt ekstra tyngde når den kommer fra noen som henne, hvis navn jeg husker fra kommentarer til bloggen min for to år siden, og som også er blitt en gjenganger blant topp 10 til nettopp den prisen hun nå nominerte meg til.

Men synes jeg egentlig det er greit å bli nominert til Vixen Blog Awards? Hvilke tanker har jeg egentlig om denne prisutdelingen?

Som overskriften sier så hadde jeg noen tanker om denne prisen i fjor også, og de er temmelig uforandret. På tross av at arrangøren påstår at de er på jakt etter blogger som skiller seg ut, synes jeg tidligere års vinnere innen alle kategorier med få unntak fremstår som kloner av hverandre. De ser jo dønn like ut alle sammen, og skremmende nok inkluderer dette gutteblogger-kategorien. Riktignok er dette en pris for motebloggere, men av mangel på andre blogg-priser har den fått en slags status som bloggernes Oscar. Dette snevre fokuset mot blogger om mote og skjønnhet gjør likevel at Vixen Blog Awards for meg er totalt uinteressant, og noe jeg ikke er sikker på om jeg vil assosieres med.

Så hvorfor oppfordret jeg da leserne mine til å nominere meg i fjor?

Jo, fordi jeg var nysgjerrig. Det ene jeg var nysgjerrig på var av det svulstige kaliberet. Er det mulig for en transjente, som lever litt liv som jente på deltid i skjul for omverdenen å nå opp sammen med de tilsynelatende perfekte og feilfri motebloggerne? Det andre var mer på det personlige planet. Om jeg hadde blitt nominert, og til og med kommet så langt som til finalen og topp fem innenfor en kategori: hadde jeg da turt å møte opp på den røde løperen kledd i kjole?

For ordens skyld: dette bildet er ikke bare litt manipulert. Det er VELDIG manipulert…

Ikke overraskende ble jeg ikke nominert i fjor, på tross av iherdige forsøk fra mine lesere. Jeg tror ikke jeg heller hadde plukket ut meg selv hadde jeg sittet i juryen. Men spørsmålene jeg stilte meg selv i fjor har dermed ikke blitt besvart, og med kommentaren fra Charlie dukket de opp igjen. Er det mulig? Og om det er mulig, hadde jeg turt å møte opp?

Jeg tviler ennå, men jeg synes jeg ser mye bedre ut nå enn jeg gjorde for et år siden. Så kanskje…?


Æh, what the heck. Jeg takker Charlie for nominasjonen, og kommer like godt med den samme oppfordringen i år som i fjor, selv om jeg tviler sterkt på at jeg vil bli plukket ut denne gangen heller. Men om du som meg vil se om det er mulig for en transkjønnet å nå opp, og om jeg i såfall tør å stille på utdelingen, så finner du skjemaet for nominering til Vixen Blog Awards her. Hvilken kategori legger jeg meg ikke borti…

…men om du velger kategorien Årets herreblogger kommer jeg til å forbanne utgått kesam på deg.

PS! Rockstar Charlie og Tegnehanne, jeg digger dere, og jeg håper at dere vet det!

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #vixen #vixenblogawards #vba #mote #skjønnhet #antrekk #outfit #shopping #navlebeskuelse #altdetoverfladiskedenneprisenrepresenterer #vitrengerenskikkeligbloggpris #erikkevixenenhunnrev ? #whatdoesthefoxsay ?