Joda, jeg er egentlig blakk. Mer eller mindre samtlige av innleggene jeg har skrevet etter nyttår handler om hvor trangt jeg lever nå uten inntekt eller stønad fra NAV mens sparepengene mine sakte spises opp, her jeg ser meg om etter jobb. Men mammutsalget er et av årets mange høydepunkt og kan bare ikke passeres i stillhet.

I stedet for å fylle skapene med plagg man aldri bruker, er det bedre å fylle bokhylla med bøker man aldri leser…

Likevel må det bemerkes at mens jeg tidligere år har kommet ut av bokhandelen med minst én bærepose med en stabel av bøker innenfor, forlot jeg i år forretningen med bare to titler mens de ansatte så bekymret i min retning. Men med dagens økonomi kunne jeg ikke tillate meg mer denne gangen.

Selv om det endte med at mamma spanderte. Egentlig skulle hun bare låne meg pengene.

Men de to jeg tok med var også bøker jeg har veldig lyst på, og det er også stort spenn mellom dem fra russisk postapokalyptisk science fiction til en norsk selvbiografisk reiseskildring fra Spania i tegneserieformat. Særlig den første gleder jeg meg til å lese, og det har jeg også hatt lyst til å gjøre helt siden jeg leste «Metro 2033» for fem år siden. Det er en av de mest fascinerende science fiction-thrillerne jeg har lest, og jeg ble derfor gledelig overrasket over å oppdage at oppfølgeren ikke bare var oversatt til norsk, men også var på årets mammutsalg. For i tilfelle du ikke visste det – jeg ELSKER science fiction!

Så nå vet jeg i alle fall hva jeg skal lese på toget til Oslo om noen dager…